dinsdag, oktober 19, 2021
19.2 C
Rotterdam
dinsdag 19 oktober 2021

Scheepvaart en wegverkeer Waddinxveen langdurig gestremd door aanvaring met de Hefbrug GRIP 1

Afgelopen middag is een werkschip door nog onbekende oorzaak in aanvaring gekomen met de al om bekende Hefbrug in het Zuid Hollandse Waddinxveen.

Omstreeks 14:33 uur zijn de hulpdiensten van Waddinxveen uitgerukt voor een melding waterongeval bij de Hefbrug te Waddinxveen na dat een werkschip wat onder de Hefbrug doorvoer met de Hefbrug in aanvaring was gekomen. Om 14:53 uur is er in verband met de situatie opgeschaald naar middel hulpverlening en om 15:04 uur is er opgeschaald naar GRIP 1*. Bij de melding was ook een gewonde gemeld echter mocht deze na controle door het ambulancepersoneel weer aan het werk.

Deze opschaling was onder meer nodig omdat door de aanvaring er op hoog niveau overlegd moest gaan worden om een juiste plan van aanpak te maken. Tevens was er ook overleg nodig omdat er op het wegen net rondom Waddinxveen een verkeersinfarct plaats vond in de aanloop naar de avondspits.

Door de aanvaring is de hef gedeelte van de brug ontzet. Hijskranen zijn onderweg en men gaat proberen om het brugdek en werkschip van elkaar te scheiden. Het schip is met een spudpaal vast komen te zitten onder de brug. Inspectie aan de brug zal moeten uitwijzen hoe groot te schade is en hoe lang de brug uiteindelijk buiten gebruik zal zijn. De inspectie aan de brug vind plaats met behulp van een kraan die op de N207 staat opgesteld. Hierdoor is de N207 tussen Boskoop en de Coenekoopbrug in Gouda blijft nog een aantal uur afgesloten voor het verkeer. Rondom de brug is veel publiek aanwezig.

*Grip 1
Er is gezien de aard van het incident coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI, doorgaans een Hoofdofficier van Dienst (HOvD). De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en de Districtschef van de politie.

Foto’s: Darinca Gerritsen

image_00001
image_00002
image_00003
image_00004
image_00005
image_00006
image_00001
image_00002
image_00003
image_00004

Related Articles

Veel hulpdiensten naar ongeluk Burgemeester Schalijlaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Een automobilist is dinsdagmiddag uit de bocht gevlogen op de...

Man overleden na aanrijding met tram, mogelijk geduwd Anthony Fokkersingel Den Haag

0
Den Haag - Een man is maandagavond overleden nadat hij voor een tram zou zijn...

Politie zoekt getuigen van ontvoering Pauwenburg Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van woensdag op donderdag slachtoffer geworden van...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Toekomst PVV Rotterdam onzeker door tekort aan kandidaten

Toekomst PVV Rotterdam onzeker door tekort aan kandidaten [...]

GO gaat nu ook met elektrische deelfietsen Rotterdam in

GO gaat nu ook met elektrische deelfietsen Rotterdam in [...]

Rotterdamse politie is op zoek naar deze 70-jarige Thijs

Rotterdamse politie is op zoek naar deze 70-jarige Thijs [...]

Castelein blijft langer topman Havenbedrijf Rotterdam

Castelein blijft langer topman Havenbedrijf Rotterdam [...]

Rotterdammer opgepakt voor bedreigen medewerker tv-programma

Rotterdammer opgepakt voor bedreigen medewerker tv-programma [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg