Grote brand in rieten dak woning Heulenslag Bleskensgraaf

Date:

Share post:

Bleskensgraaf – Wat begon met een relatief klein schoorsteenbrandje in een woning aan de Heulenslag is uitgelopen tot een brand met veel schade. De vonken zijn hoogstwaarschijnlijk overgeslagen naar het riet op het dak wat vervolgens is gaan branden. Door snel ingrijpen van de bewoners werd er direct water op het dak gespoten. De brandweer kwam vervolgens met meerdere voertuigen en personeel ter plaatse om de brand te kunnen blussen.

Om uitbreiding van de brand te kunnen voorkomen is er veel riet van het dak af gehaald. Hierdoor konden ze voorkomen dat het gehele dak in de brand zou vliegen. De restanten die wel aan het branden waren werden geblust door de brandweer. Een rietenkap is lastig om te blussen omdat de brand zich snel kan uitbreiden met meerdere kleine brandhaarden.

Burgemeester Dirk van Borg van de gemeente Molenwaard kwam zelf ter plaatse om de situatie te bekijken. Hij heeft de bewoners van het pand zijn betuigd en kijkt toe de brandweer zijn werkzaamheden doet. De bewoners helpen de brandweer een handje met het blussen van de brand. Omstreeks half twaalf zou de brand redelijk onder controle zijn. Het zal nog wel enige tijd duren voordat de brand helemaal is geblust.

https://twitter.com/POL_Otte/status/590801416018649090/

https://twitter.com/CeesvdWal/status/590799422050668544/

https://twitter.com/CeesvdWal/status/590801897747062786/

 

 

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd