maandag, januari 25, 2021

Hefbrug Waddinxveen tot zeker Juni niet bruikbaar

Waddinxveen – De reparatie van de Hefbrug na de aanvaring van afgelopen dinsdagmiddag gaan zeker tot Juni duren. Dit meldde de provincie Zuid-Holland vandaag. Dinsdagmiddag kwam een schip klem te zitten met een zogenoemde Spudpaal. Dit zou volgens geruchten gekomen zijn, doordat de brug te vroeg weer naar beneden kwam.

Door het incident met de brug is de N207 afgesloten omdat er nadat de hulpdiensten zijn vertrokken, grote kranen hebben plaatsgenomen om de brug eruit te kunnen tillen. Vandaag zijn de betonblokken vastgezet en kan het beweegbare brugdek eruit worden getild door twee meerdere grote kranen. De verwachting is dat dit zeker tot en met donderdag gaat duren. Ook het schip zit nog steeds vast aan het brugdek. Het brugdek kon niet meer zelfstandig omhoog na het incident. Het onderzoek zal nog zeker een week gaan duren.

Related Articles

Vrouw (59) overleden in woning Vrankenstraat Dordrecht

0
Dordrecht - De politie een groot onderzoek gestart na de vondst van een overleden 59-jarige...

Veel rook bij brand in kelderboxen Fioringras Spijkenisse

0
Spijkenisse - Bij een brand in een kelderbox aan de Fioringras in Spijkenisse is zondagmiddag...

Felle brand in woning Krekelstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Krekelstraat even op de zolder etage zondag middag...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg