Handhaving vindt man in zwaar verwaarloosde woning Reigerlaan Capelle a/d IJssel

vrijdag 24 april 2015 17:22

Capelle aan den IJssel –  Na overlast- en zorgmeldingen heeft Handhaving vanmiddag een instap gedaan in een woning aan de Reigerlaan. Buren en familie hadden hun zorgen geuit over onder andere de leefomstandigheden van de bewoner. Bij het onderzoek van Handhaving waren onder andere Havensteder, Buurtkracht en de Politie aanwezig. Na het openen van de woning werd de bewoner in ernstig verwaarloosde toestand aangetroffen.

De man had dringend medische hulp nodig en is overgebracht naar het ziekenhuis. Handhaving heeft het onderzoek in de woning vervolgens voortgezet en de familie in kennis gesteld. Gezamenlijk zijn eerste maatregelen genomen om de vervuilde woning te laten reinigen om overlast te stoppen. Daarnaast wordt onderzocht hoe passende zorg voor de man kan worden opgestart.

Buren maken het verschil
Veel mensen die in een verwaarloosde woning zitten of de nodige medische zorg nodig blijken te hebben, hebben vaak niet tot nauwelijks contact met familie. Iedereen leeft tegenwoordig behoorlijk op zichzelf. Het is echter een goed idee om eens te kijken hoelang uw buurman of buurvrouw al een geruime tijd niet meer gezien is. Steeds vaker worden deze mensen te laat ontdekt. Zo staan er geregeld berichten in de kranten dat mensen al jaren lang overleden in een woning liggen. U kunt verdachte situaties herkennen aan volle brievenbussen of stank uit de woning. Schroom niet en bel bij twijfel altijd 112 of handhaving van uw gemeente.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Handhaving vindt man in zwaar verwaarloosde woning Reigerlaan Capelle a/d IJssel
Schrijver:

 

 

Capelle aan den IJssel –  Na overlast- en zorgmeldingen heeft Handhaving vanmiddag een instap gedaan in een woning aan de Reigerlaan. Buren en familie hadden hun zorgen geuit over onder andere de leefomstandigheden van de bewoner. Bij het onderzoek van Handhaving waren onder andere Havensteder, Buurtkracht en de Politie aanwezig. Na het openen van de woning werd de bewoner in ernstig verwaarloosde toestand aangetroffen.

De man had dringend medische hulp nodig en is overgebracht naar het ziekenhuis. Handhaving heeft het onderzoek in de woning vervolgens voortgezet en de familie in kennis gesteld. Gezamenlijk zijn eerste maatregelen genomen om de vervuilde woning te laten reinigen om overlast te stoppen. Daarnaast wordt onderzocht hoe passende zorg voor de man kan worden opgestart.

Buren maken het verschil
Veel mensen die in een verwaarloosde woning zitten of de nodige medische zorg nodig blijken te hebben, hebben vaak niet tot nauwelijks contact met familie. Iedereen leeft tegenwoordig behoorlijk op zichzelf. Het is echter een goed idee om eens te kijken hoelang uw buurman of buurvrouw al een geruime tijd niet meer gezien is. Steeds vaker worden deze mensen te laat ontdekt. Zo staan er geregeld berichten in de kranten dat mensen al jaren lang overleden in een woning liggen. U kunt verdachte situaties herkennen aan volle brievenbussen of stank uit de woning. Schroom niet en bel bij twijfel altijd 112 of handhaving van uw gemeente.

 

Lage opkomst bij rustig boerenprotest in Den Haag

Lage opkomst bij rustig boerenprotest in Den Haag

Den Haag - Na de spontane actie van gisteravond, waar zo'n dertig trekkers zich voor de poorten van het Binnenhof stalden, is de opkomst vandaag bij het protest lager dan verwacht. Een vijftigtal boeren en zo'n vijftien tractoren waren bij het Malieveld bijeengekomen....

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!