zaterdag, oktober 16, 2021
9.5 C
Rotterdam
zaterdag 16 oktober 2021

Scooter en alcoholcontrole Algerabrug Krimpen aan den IJssel

Vrijdagmiddag en avond heeft het verkeershandhavingteam van de eenheid Rotterdam en basisteam van het district IJsselland een verkeerscontrole gehouden onderaan de Algerabrug. Hierbij zijn diverse overtredingen geconstateerd. De actie werd gehouden vanwege het gevaarlijk rijgedrag rond de Algerarbrug met scooters.

Bij de controle hebben 19 scooterbestuurders  op de rollentestbank een WOK-status* gekregen. Ook andere overtredingen waren aan de orde, drie scooterbestuurder reden zonder rijbewijs, één bestuurder reed onverzekerd rond, één bestuurder kreeg een proces verbaal voor een snelheids–overtreding, en een bestuurder die 400 euro aan boetes open had staan.

Met een ANPR voertuig op de Algeraweg Capelle zijn ook diverse automobilisten gecontroleerd en deze met motoragenten naar de controleplaats gebracht.  Eén bestuurder is meegenomen naar politiebureau Capelle Slotlaan deze reed onder invloed van alcohol.

 

*WOK-status

Wachten Op Keuring

De politie treft regelmatig opgevoerde scooters/brommers aan bij controles. In sommige gevallen kiest een bestuurder hier bewust voor, in enkele gevallen blijkt ook dat de bestuurder hier niet van op de hoogte is. Dat komt bijvoorbeeld doordat een scooter tweedehands gekocht is. Het opvoeren van een scooter gaat met behulp van een bepaald onderdeel. Wanneer dit onderdeel wordt aangetroffen, krijgt een bestuurder al een WOK-melding. Dit ‘verkeerde’ onderdeel is gemakkelijk en goedkoop te vervangen bij een geregistreerde fietsenmaker of scootermaker. Op deze manier voorkomt u dat u een WOK-melding krijgt!

Een WOK-status houdt in dat de politie namens de Rijksdienst Weg Verkeer (RDW) een rijverbod oplegt. Dat betekent dat u niet meer met uw scooter/brommer op de openbare weg mag rijden. Uw voertuig moet eerst afgevoerd worden en opnieuw gekeurd bij de RDW. De kosten hiervoor zijn voor de eigenaar van de scooter/brommer.

Foto’s Jeroen van Zomeren

 

IMG_0646 IMG_0654 IMG_0657 IMG_0671 IMG_0687

IMG_0691

IMG_0699

Related Articles

Persoon op scooter zwaargewond na ongeluk Van Ostadelaan Krimpen aan den IJssel

0
Krimpen aan den Ijssel - Bij een éénzijdig ongeval op de Van Ostadelaan in Krimpen...

Opnieuw honderden kilo’s cocaïne onderschept in Rotterdamse haven

0
Rotterdam - Vannacht en gisteren heeft de Douane weer honderden kilo's cocaïne onderschept in de...

Twee aanhoudingen na poging beroving met vuurwapen in Ridderkerk

0
Ridderkerk - In de nacht van vrijdag 15 oktober op zaterdag 16 oktober heeft de...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Herinrichting Montessoriweg, gazons en zitranden

Herinrichting Montessoriweg, gazons en zitranden [...]

Brandweerkorps neemt afscheid van brandweerman Ap Streefkerk

Brandweerkorps neemt afscheid van brandweerman Ap Streefkerk [...]

10% zelfbewoning in RISE in middelduur segment

10% zelfbewoning in RISE in middelduur segment [...]

Douane onderschept coke met straatwaarde van 39 miljoen

Douane onderschept coke met straatwaarde van 39 miljoen [...]

Verbinding Hoek van Holland-Maasvlakte moet blijven

Verbinding Hoek van Holland-Maasvlakte moet blijven [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,061VolgersVolg