dinsdag, juni 22, 2021
17.1 C
Rotterdam
dinsdag 22 juni 2021

Scooter en alcoholcontrole Algerabrug Krimpen aan den IJssel

Vrijdagmiddag en avond heeft het verkeershandhavingteam van de eenheid Rotterdam en basisteam van het district IJsselland een verkeerscontrole gehouden onderaan de Algerabrug. Hierbij zijn diverse overtredingen geconstateerd. De actie werd gehouden vanwege het gevaarlijk rijgedrag rond de Algerarbrug met scooters.

Bij de controle hebben 19 scooterbestuurders  op de rollentestbank een WOK-status* gekregen. Ook andere overtredingen waren aan de orde, drie scooterbestuurder reden zonder rijbewijs, één bestuurder reed onverzekerd rond, één bestuurder kreeg een proces verbaal voor een snelheids–overtreding, en een bestuurder die 400 euro aan boetes open had staan.

Met een ANPR voertuig op de Algeraweg Capelle zijn ook diverse automobilisten gecontroleerd en deze met motoragenten naar de controleplaats gebracht.  Eén bestuurder is meegenomen naar politiebureau Capelle Slotlaan deze reed onder invloed van alcohol.

 

*WOK-status

Wachten Op Keuring

De politie treft regelmatig opgevoerde scooters/brommers aan bij controles. In sommige gevallen kiest een bestuurder hier bewust voor, in enkele gevallen blijkt ook dat de bestuurder hier niet van op de hoogte is. Dat komt bijvoorbeeld doordat een scooter tweedehands gekocht is. Het opvoeren van een scooter gaat met behulp van een bepaald onderdeel. Wanneer dit onderdeel wordt aangetroffen, krijgt een bestuurder al een WOK-melding. Dit ‘verkeerde’ onderdeel is gemakkelijk en goedkoop te vervangen bij een geregistreerde fietsenmaker of scootermaker. Op deze manier voorkomt u dat u een WOK-melding krijgt!

Een WOK-status houdt in dat de politie namens de Rijksdienst Weg Verkeer (RDW) een rijverbod oplegt. Dat betekent dat u niet meer met uw scooter/brommer op de openbare weg mag rijden. Uw voertuig moet eerst afgevoerd worden en opnieuw gekeurd bij de RDW. De kosten hiervoor zijn voor de eigenaar van de scooter/brommer.

Foto’s Jeroen van Zomeren

 

IMG_0646 IMG_0654 IMG_0657 IMG_0671 IMG_0687

IMG_0691

IMG_0699

Related Articles

Gewelddadige woningovervallers Gijsingstraat Rotterdam snel in de kraag gevat

0
Rotterdam - Agenten hielden dinsdag 22 juni in de vroege ochtend twee verdachten aan, nadat...

Drie aanhoudingen na gewapende overval bij 68-jarige Rotterdamse

0
Rotterdam - Maandagmiddag 21 juni heeft de politie drie mannen aangehouden, nadat zij een overval...

Gewonde bij steekincident in Zoetermeer

0
Zoetermeer - Maandagmiddag 21 juni is even na drie uur een man gewond geraakt bij...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RET: woningbouw prima, maar dan ook investeringen in OV

RET: woningbouw prima, maar dan ook investeringen in OV [...]

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust'

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust' [...]

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois [...]

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven [...]

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,991VolgersVolg