woensdag, januari 27, 2021

Palazzo theater aan de Maasstraat in Grave volledig verwoest door grote brand GRIP1

Aan het begin van koningsnacht is theater Palazzo aan de Maasstraat in het Brabantse Grave door een grote brand volledig afgebrand en lijkt de eigenaar aan de dood ontsnapt te zijn.

Omstreeks 00:07 uur is de brandweer van Grave uitgerukt voor een melding van een brand bij het theater Palazzo aan de Maasstraat in Grave. Omstreeks 00:10 uur is de brand opgeschaald naar middelbrand omdat de brand al uitslaand was en is de brandweer van Schaijk met spoed ter plaatse gegaan. Omstreeks 00:22 uur is de brand wederom opgeschaald en nu naar grote brand waarbij de brandweer van onder andere Landerd, Uden en zelfs Zeeland is uitgerukt. Omstreeks 01:57 uur is er opgeschaald naar GRIP 1*.

Kort voordat de brand ontstaan is zijn twee of drie mannen het theater binnen gedrongen en hebben zij de eigenaar mishandeld. De daders zouden de eigenaar een klap in de nek gegeven hebben waarna hij bewusteloos is neergevallen. De daders zijn er vervolgens vandoor gegaan maar niet voordat zij vermoedelijk deze brand hebben gesticht. De zwaar aangeslagen eigenaar is door ambulancepersoneel ter plaatse gecontroleerd.

Om genoeg bluswater te hebben is er bij deze brand een groot watertransport opgezet vanuit de haven. Echter koste de brandweer dit nog al wat moeite in verband met de grote toestroom van het publiek wat op de brand was afgekomen in combinatie met de smalle straatjes, grote betonblokken en paaltjes die hardnekkig in de grond vast zaten en niet mee wilde werken.

Omstreeks 04:55 uur heeft de brandweer uiteindelijk het sein “brand meester” kunnen geven. Dit betekend niet dat de brand uit is maar wel onder controle en het grootste gevaar is dan ook geweken. Er is geen verdere opschaling nodig en zij kunnen het met de huidige bemanning verder af. De brandweer zal de komende tijd nog wel bezig zijn met nablussen.

Overval Palazzo
Vorige week dinsdag kwam theater Palazzo ook al in het nieuws. Echter kwam dat omdat de eigenaar die bewuste nacht door twee gewapende mannen is overvallen die het op de inhoud van de kluis voorzien hadden. Lees voor informatie omtrent de overval dit persbericht van de politie.

Of de brand van afgelopen nacht verband houdt met de overval van vorige week kon de politie nog niets zeggen omdat het daar nog te vroeg voor is. Tot die tijd houdt de politie alle scenario’s open en mocht het nodig zijn dat zal men beide zaken aan elkaar koppelen.

Getuigen
Bent u getuige geweest van deze brand of de overval vorige week ? Heeft u één of misschien meerdere dader(s) voor of na de brand of overval vorige week gezien ? Of heeft u andere informatie die kan lijden naar de daders dan vraagt de politie u om deze informatie met hen te delen. Mocht u iemand over deze brand of overval vorige week hebben horen praten dan krijgt de politie deze of andere informatie hoe klein die ook maar mag zijn ook graag van u. U kunt bellen naar 0900-8844 en vraag dan naar de recherche van Grave. Blijft u liever anoniem bel dan met M op 0800-7000.

*Grip 1
Er is gezien de aard van het incident coördinatie tussen de verschillende hulpdiensten nodig. Ter plaatse wordt een Commando Plaats Incident (CoPI) samengesteld uit de operationeel leidinggevenden (Officieren van Dienst) van de verschillende hulpdiensten. Het CoPI staat onder leiding van de Leider CoPI, doorgaans een Hoofdofficier van Dienst (HOvD). De burgemeester van de gemeente waar het incident is ontstaan wordt afhankelijk van de plaatselijke afspraken gewaarschuwd, naast de Regionaal Commandant van de brandweer, de Directeur Publieke Gezondheid (DPG) en de Districtschef van de politie.

Foto: Maurice vd Bosch

Palazzo Maurice vd Bosch

Foto: Bart Opsteeg via Rouwvervoerinrichtingen.nl

Palazzo Instra_RVI

Related Articles

Beschietingen woning Charactostraat Capelle aan den IJssel link met vier schietincidenten

0
Capelle aan den IJssel - De eigenaar van de woning aan de Charactostraat in Capelle...

33 arrestaties na onrust in Rotterdam West en Zuid, rustig in Prins Alexander en Capelle aan den IJssel

0
Rotterdam - De vierde avond van de avondklok is in Rotterdam veel rustiger verlopen dan...

OM en politie richten zich tot ouders: “Houd kinderen thuis”

0
Rotterdam/Landelijk - De Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat veel van de opgepakte relschoppers die...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,259FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg