dinsdag, juni 22, 2021
17.1 C
Rotterdam
dinsdag 22 juni 2021

Drie woningen verwoest door grote brand Schoonveld Rotterdam (video)

Een melding voor de brandweer om een onderzoek naar brandgerucht te doen op de Schoonveld in de Rotterdamse wijk Zuidwijk is vanochtend in korte tijd opgeschaald naar grote brand.

Omstreeks 10:37 uur werd een snel interventie voertuig van de brandweer met spoed naar de Schoonveld in de Rotterdamse wijk Zuidwijk gestuurd voor een melding onderzoek brandgerucht waar ook al een ambulance met gepaste spoed naar toe onderweg was. Omstreeks 10:42 uur werd de melding opgeschaald naar kleine brand en nog eens zes minuten later werd het sein grote brand gegeven. Hierop zijn meerdere brandweervoertuigen met spoed ter plaatse gekomen en heeft de GGD een officier van dienst geneeskunde ter plaatse gestuurd. Ook de politie was met diverse eenheden ter plaatse om de brandweer te assisteren met het evacueren en opvangen van omwonenden en afzettingen te plaatsen om het publiek op afstand te houden.

De brandweer heeft negen woningen ontruimd in verband met de brand. Drie woningen liepen door de brand forse brandschade op, deze zijn onbewoonbaar geworden.

Ter plaatse zijn negen mensen door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel behandeld vanwege rook inhalatie. Een acht maanden oude baby is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.. De brandweer heeft twee katten gered uit de woningen. Voor deze katten is de dierenambulance ter plaatse gekomen. Het personeel van de dierenambulance heeft één kat tijdelijk wat zuurstof gegeven omdat deze last had van rook inhalatie.

De uitslaande brand heeft 3 woningen getroffen. Om 11:16 uur heeft de brandweer het sein brand meester gegeven. Dit betekend niet dat de brand uit is maar wel onder controle en het grootste gevaar is dan ook geweken. Er is geen verdere opschaling nodig en zij kunnen het met de huidige bemanning verder af. De brandweer is nog een tijd bezig geweest met nablussen. De 40-jarige bewoonster is aangehouden op verdenking van brandstichting. De man die met haar in de woning aanwezig was, is als getuige mee naar het bureau voor zijn verklaring.

Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.

Video : Gino van Viegen

Foto’s: Jeffrey Jacobs

FMS_7429kl FMS_7432kl FMS_7435kl FMS_7436kl FMS_7438kl FMS_7440kl FMS_7442kl FMS_7444kl FMS_7446kl FMS_7447kl

Related Articles

Gewelddadige woningovervallers Gijsingstraat Rotterdam snel in de kraag gevat

0
Rotterdam - Agenten hielden dinsdag 22 juni in de vroege ochtend twee verdachten aan, nadat...

Drie aanhoudingen na gewapende overval bij 68-jarige Rotterdamse

0
Rotterdam - Maandagmiddag 21 juni heeft de politie drie mannen aangehouden, nadat zij een overval...

Gewonde bij steekincident in Zoetermeer

0
Zoetermeer - Maandagmiddag 21 juni is even na drie uur een man gewond geraakt bij...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RET: woningbouw prima, maar dan ook investeringen in OV

RET: woningbouw prima, maar dan ook investeringen in OV [...]

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust'

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust' [...]

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois [...]

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven [...]

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,991VolgersVolg