dinsdag, januari 26, 2021

Nieuwe politieserie: Flikken Rotterdam vanaf voorjaar 2016 op de buis

Rotterdam – In navolging van de politieserie Flikken Maastricht, komt er nu Flikken Rotterdam. Afgelopen donderdag 23 april was de aftrap en werden in Rotterdam al enkele shots geschoten. Ook werd burgemeester Aboutaleb geïnterviewd voor een promotiefilm van de serie. RTL Boulevard kondigde de nieuwe serie aan.

De keuze voor Rotterdam was niet moeilijk, zegt politieproducer Erik van Rijsselt van zowel de Maastrichtse als Rotterdamse serie. ‘De Maasstad is een aantrekkelijke locatie om te filmen. Iconen als de Erasmusbrug en de skyline van Rotterdam zullen zeker niet ontbreken.’ Bovendien is het ook een dynamische wereldstad met vele culturen. ‘Genoeg inspiratie voor mooie onderwerpen’, vindt Remco van Leen, mediadirecteur van AVRO/TROS.

Recherche
Waar Flikken Maastricht vooral het blauw op straat belicht, zoemt Flikken Rotterdam meer in op het werk van de recherche. Ook de rol van het Openbaar Ministerie komt aan bod. Wat het script betreft, heeft de politie een belangrijke vinger in de pap. ‘De werkwijze van de politie moet wel kloppen met de werkelijkheid, anders gaat het niet door’, aldus Van Rijsselt. De scriptschrijvers zullen ook nog voorgesprekken hebben met rechercheurs in Rotterdam.

Paarden en honden
Naar verwachting komen onderwerpen als High Impact Crime (denk aan woninginbraak, straatroof, overval, geweld) en ondermijning (de vermenging van onderwereld en bovenwereld) zeker aan de orde. De serie is behoorlijk waarheidsgetrouw. ‘Politieauto’s krijgen een ander kenteken, de paarden en honden worden echt door de politie ingezet.’

Cast
De cast wordt eind augustus of begin september gepresenteerd. Namen kan hij nog niet noemen. Van half september tot eind november zijn de draaidagen gepland voor de tien afleveringen van de serie van Eyeworks. In het voorjaar van 2016 wordt Flikken Rotterdam uitgezonden door AVRO/TROS.

BRON: Politie.nl

Video: AvroTros

Related Articles

OM en politie richten zich tot ouders: “Houd kinderen thuis”

0
Rotterdam/Landelijk - De Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat veel van de opgepakte relschoppers die...

Noodverordeningen voor winkelcentrums in Capelle aan den IJssel en Rotterdam Alexandrium

0
Rotterdam Oost - Zowel de gemeente Capelle aan den IJssel als de gemeente Rotterdam hebben...

Vrachtwagenchauffeur dodelijk ongeluk A16 Rotterdam vrijgesproken

0
Rotterdam - De vrachtwagenchauffeur die op 13 november 2017 betrokken was bij een dodelijk ongeval...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg