Tien gewonden en dode na ongeval met hoogwerker in Oosterwolde

zaterdag 2 mei 2015 18:39

Oosterwolde – Tien personen zijn zaterdagmiddag bij het ongeval met een hoogwerker gewond geraakt. De hoogwerker viel tijdens een oldtimershow met mensen in het bakje om en kwam boven op een groep met mensen terecht. Een 48-jarige man die bedolven werd onder de hoogwerker overleefde het incident niet.

Een aantal mensen waaronder een aantal kinderen die in het bakje zaten raakten gewond. Ook op de grond raakten mensen gewond. Vanwege het groot aantal slachtoffers en meerdere personen met zware verwondingen kwamen er een groot aantal ambulances ter plaatse en drie traumahelikopters.

Volgens burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Oldebroek stond de kraan niet stabiel en is die op de man terechtgekomen. De man is ter plekke overleden. De gewonden zijn tussen de 4 en 23 jaar. Tien gewonden zijn met traumahelikopters en ambulances naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Het evenement is afgelast, er waren ongeveer 400 tot 500 bezoekers aanwezig.

De leeftijden en woonplaatsen van de 10 gewonden die naar het ziekenhuis zijn vervoerd, zijn:

 • Een jongen en meisje van 4 jaar uit Oude Pekela
 • Een 10-jarige jongen uit Dronten
 • Drie jongens van 7, 8 en 10 jaar uit Oldebroek
 • Een vrouw van 23 jaar uit Oosterwolde
 • Een jongen van 8 jaar uit Kamperveen
 • Een man van 20 jaar en een jongen van 6 jaar uit Doornspijk

Foto’s en video’s

De politie is een onderzoek gestart en komt graag in het bezit van foto’s of filmpjes die kort voor, tijdens en na het fatale ongeval zijn gemaakt. Mensen die in het bezit zijn van dergelijke foto’s of filmpjes worden verzocht deze te downloaden op

https://www.politie.nl/melden/meldformulier.html

onder vermelding van “ongeval Oosterwolde”.

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Tien gewonden en dode na ongeval met hoogwerker in Oosterwolde
Schrijver:

 

 

Oosterwolde – Tien personen zijn zaterdagmiddag bij het ongeval met een hoogwerker gewond geraakt. De hoogwerker viel tijdens een oldtimershow met mensen in het bakje om en kwam boven op een groep met mensen terecht. Een 48-jarige man die bedolven werd onder de hoogwerker overleefde het incident niet.

Een aantal mensen waaronder een aantal kinderen die in het bakje zaten raakten gewond. Ook op de grond raakten mensen gewond. Vanwege het groot aantal slachtoffers en meerdere personen met zware verwondingen kwamen er een groot aantal ambulances ter plaatse en drie traumahelikopters.

Volgens burgemeester Adriaan Hoogendoorn van de gemeente Oldebroek stond de kraan niet stabiel en is die op de man terechtgekomen. De man is ter plekke overleden. De gewonden zijn tussen de 4 en 23 jaar. Tien gewonden zijn met traumahelikopters en ambulances naar verschillende ziekenhuizen gebracht.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Het evenement is afgelast, er waren ongeveer 400 tot 500 bezoekers aanwezig.

De leeftijden en woonplaatsen van de 10 gewonden die naar het ziekenhuis zijn vervoerd, zijn:

 • Een jongen en meisje van 4 jaar uit Oude Pekela
 • Een 10-jarige jongen uit Dronten
 • Drie jongens van 7, 8 en 10 jaar uit Oldebroek
 • Een vrouw van 23 jaar uit Oosterwolde
 • Een jongen van 8 jaar uit Kamperveen
 • Een man van 20 jaar en een jongen van 6 jaar uit Doornspijk

Foto’s en video’s

De politie is een onderzoek gestart en komt graag in het bezit van foto’s of filmpjes die kort voor, tijdens en na het fatale ongeval zijn gemaakt. Mensen die in het bezit zijn van dergelijke foto’s of filmpjes worden verzocht deze te downloaden op

https://www.politie.nl/melden/meldformulier.html

onder vermelding van “ongeval Oosterwolde”.

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!