zaterdag, januari 16, 2021

USAR NL komt woensdag terug naar Nederland uit Nepal

De Nepalese autoriteiten hebben besloten de zoekactie naar overlevenden van de aardbeving in Nepal te staken. Het zoek- en reddingswerk zit er daarmee op voor USAR.NL en het team vertrekt maandagochtend uit Kathmandu. Een vliegtuig van het Nederlandse ministerie van Defensie (KDC10) komt maandag aan in Kathmandu om het team USAR.NL op te halen. Daarna volgt een kort ‘adaptatie’ programma op Cyprus, waarin de teamleden de gelegenheid hebben om de inzet met elkaar te bespreken, even bij te komen en te wennen aan de Europese levensomstandigheden. Vervolgens zullen de teamleden van USAR.NL woensdag arriveren op vliegbasis Eindhoven.

Bijzondere inzet
USAR.NL heeft in Kathmandu en in gebieden daarbuiten gezocht naar overlevenden onder het puin. Ook hebben we geholpen bij het verzorgen van gewonden, het bergen van slachtoffers en het uitdelen van voedselpakketten, water en dekens aan ontheemden.

Grote coördinatie taak Als één van de eerste reddingsteams die ter plekke waren heeft USAR.NL in de eerste dagen na de ramp een belangrijke coördinerende taak op zich genomen. De VN heeft USAR.NL daarvoor bedankt. Gezamenlijk hebben de tientallen internationale reddingsteams 15 overlevenden onder het puin vandaan gehaald. Dankzij de inzet van USAR.NL is de reddingsoperatie draaiende gehouden met honderden reddingswerkers uit vele landen.

USAR.NL
Het Nederlandse USAR team bestaat uit 62 Nederlanders en 8 honden en is gespecialiseerd in het zoeken en redden van personen die onder puin en wrakstukken zijn bedolven. Het team heeft deel uitgemaakt van een bredere EU-reddingsoperatie. De teamleden zijn in hun dagelijks werk verbonden aan brandweer- en ambulancediensten, de nationale politie en defensie, en bestaan uit onder meer zoek- en reddingspersoneel, verpleegkundigen en artsen, speurhondenbegeleiders en bouwkundigen. Volg USAR.NL via twitter @usarnl en via de website www.usar.nl.

Foto : Twitter USARnl

usarnl-foto

Related Articles

Gevangene ontsnapt aan bewakers, politie start klopjacht Oostmaaslaan Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Oostmaaslaan in Rotterdam is vrijdagmiddag een gevangene ontsnapt tijdens begeleidverlof. Hoe...

Aantal geregistreerde misdrijven gestegen in Capelle aan den IJssel

0
In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn in 2020 127 misdrijven meer geregistreerd dan...

Overval op beautysalon, politie zoekt getuigen Vierambachtsstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van en overval op de Vierambachtsstraat...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,198FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg