USAR NL komt woensdag terug naar Nederland uit Nepal

Date:

Deel bericht:

De Nepalese autoriteiten hebben besloten de zoekactie naar overlevenden van de aardbeving in Nepal te staken. Het zoek- en reddingswerk zit er daarmee op voor USAR.NL en het team vertrekt maandagochtend uit Kathmandu. Een vliegtuig van het Nederlandse ministerie van Defensie (KDC10) komt maandag aan in Kathmandu om het team USAR.NL op te halen. Daarna volgt een kort ‘adaptatie’ programma op Cyprus, waarin de teamleden de gelegenheid hebben om de inzet met elkaar te bespreken, even bij te komen en te wennen aan de Europese levensomstandigheden. Vervolgens zullen de teamleden van USAR.NL woensdag arriveren op vliegbasis Eindhoven.

Bijzondere inzet
USAR.NL heeft in Kathmandu en in gebieden daarbuiten gezocht naar overlevenden onder het puin. Ook hebben we geholpen bij het verzorgen van gewonden, het bergen van slachtoffers en het uitdelen van voedselpakketten, water en dekens aan ontheemden.

- Advertisement -

Grote coördinatie taak Als één van de eerste reddingsteams die ter plekke waren heeft USAR.NL in de eerste dagen na de ramp een belangrijke coördinerende taak op zich genomen. De VN heeft USAR.NL daarvoor bedankt. Gezamenlijk hebben de tientallen internationale reddingsteams 15 overlevenden onder het puin vandaan gehaald. Dankzij de inzet van USAR.NL is de reddingsoperatie draaiende gehouden met honderden reddingswerkers uit vele landen.

USAR.NL
Het Nederlandse USAR team bestaat uit 62 Nederlanders en 8 honden en is gespecialiseerd in het zoeken en redden van personen die onder puin en wrakstukken zijn bedolven. Het team heeft deel uitgemaakt van een bredere EU-reddingsoperatie. De teamleden zijn in hun dagelijks werk verbonden aan brandweer- en ambulancediensten, de nationale politie en defensie, en bestaan uit onder meer zoek- en reddingspersoneel, verpleegkundigen en artsen, speurhondenbegeleiders en bouwkundigen. Volg USAR.NL via twitter @usarnl en via de website www.usar.nl.

Foto : Twitter USARnl

usarnl-foto

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...

Uitslaande flatbrand aan Arrheniusweg in Rotterdam

Rotterdam - Woensdagochtend 24 april is een uitslaande brand uitgebroken in een flat aan de Arrheniusweg. Mede omdat...

Aanhouding na melding steekpartij Brede Hilledijk Rotterdam

Rotterdam - Op de Brede Hilledijk is vanavond rond 19.45 uur een melding van een steekpartij geweest. De...

Kind bekneld tussen dakluik van dakterras Maashaven Noordzijde Rotterdam

Rotterdam - Op het dakterras van woningen aan de Maashaven Noordzijde is vanavond rond 17.33 uur een kind...