Dodenherdenking Krimpen aan den IJssel

0

Maandagavond 4 mei vond er aan de begraafplaats aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel de Dodenherdenking plaats. Dit met een toespraak van burgemeester Lenie Huizer en een gedicht  ‘Een mensenleven’ werd voorgedragen door Nouria Halling, leerling van het Comenius College. 

Om 20:00 uur werd er twee minuten in acht genomen werd. In Krimpen aan den IJssel herdenken ze allen –burgers en militairen– die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

Bij het herinneringsmonument en het graf van de gesneuvelde militairen leggen de burgemeester en de leden van het Comité 1940 – 1945 kransen.

De Nationale Reserve verzorgde het protocollaire deel van de plechtigheid, de muzikale omlijsting werd verzorgd door de muziekvereniging Concordia, ook de scouting was aanwezig.

 

Foto’s en video : Jeroen van Zomeren

 

IMG_0567 IMG_0571 IMG_0583 IMG_0586 IMG_0608 IMG_0617 IMG_0629 IMG_0651