vrijdag, juni 18, 2021
25.6 C
Rotterdam
vrijdag 18 juni 2021

Voetbal kan fluiten naar ondersteuning politie zondag 10 mei 2015

De ACP, NPB, ANPV en VMHP houden op zondag 10 mei tijdens de voetbalwedstrijden Feyenoord – Vitesse en FC Groningen – PEC Zwolle speciale vakbondsbijeenkomsten en roepen alle in Rotterdam en Groningen ingezette politiemedewerkers op daarbij aanwezig te zijn. Dit betekent dat de geplande wedstrijden niet mogen rekenen op een volwaardige ondersteuning door de politie. “Het is uiteindelijk aan de burgemeesters van de speelsteden om te beoordelen of het verantwoord is om de voetbalwedstrijden te laten doorgaan”, aldus een woordvoerder namens de politiebonden.

De politiebonden zijn al enkele weken in actie om aandacht te vragen voor de schraperige CAO-voorstellen van de werkgever. Dat heeft er vooralsnog niet toe geleid dat minister Van der Steur met een beter bod is gekomen dat recht doet aan het politiewerk en geen afbreuk doet aan bestaande arbeidsvoorwaarden. Daardoor zijn de bonden genoodzaakt tot verdere acties op plekken waar veel collega’s worden ingezet. Zo ook bij grootschalige evenementen. Evenementen, met als onderdeel ervan keizer voetbal, zijn hofleverancier als het gaat om politiewerk. De voetbalwedstrijden in het Feyenoord-stadion in Rotterdam en in de Euroborg in Groningen op zondag 10 mei zijn daarbij de eerste evenementen die daar de komende tijd mogelijk gevolgen van ondervinden. Als het aan de bonden ligt kan het voetbal komend weekend fluiten naar ondersteuning vanuit de politie.

Hoog prijskaartje
Het is mede te danken aan de inzet van politiemensen dat grote evenementen als voetbalwedstrijden kunnen plaatsvinden. Het is politiewerk met een hoog prijskaartje en waar veel politiemedewerkers voor nodig zijn. Zo zijn tijdens het voetbalseizoen 2013-2014 ruim 296.000 manuren ingezet voor de begeleiding van voetbalwedstrijden. Meer dan de helft van deze uren ging naar Eredivisiewedstrijden. Tijdens deze wedstrijden vinden verreweg de meeste incidenten plaats zoals confrontaties met supporters, het gooien met vuurwerk en vernielingen. Politiecollega’s zorgen er steeds weer voor dat het niet uit de hand loopt en dat voetballiefhebbers op een veilige en leuke manier kunnen genieten van de wedstrijd. Dat werk verdient waardering, om te beginnen door een fatsoenlijke nieuwe CAO.

Gerechtvaardigde CAO-eisen
De politiebonden roepen collega’s die voor de handhaving van de openbare orde voorafgaand, tijdens en na de wedstrijden Feyenoord – Vitesse en FC Groningen – PEC Zwolle op 10 mei worden ingezet op om hun werk tijdelijk neer te leggen en een bijeenkomst van de bonden bij te wonen. De twee bijeenkomsten vinden plaats van 13.00 uur tot 15.00 uur op een locatie in de nabije omgeving van de stadions. Tijdens deze bijeenkomsten informeren de bonden de collega’s over het uitblijven van een CAO-bod dat tegemoetkomt aan de gerechtvaardigde eisen van de politiebonden en de acties als antwoord daarop. De collega’s blijven gedurende de bijeenkomsten bereikbaar en beschikbaar voor noodhulp en eventuele incidentele calamiteiten.

BRON: http://www.acp.nl/actueel/middelen/nieuws/nieuwsbericht/archive/2015/05/article/voetbal-kan-fluiten-naar-ondersteuning-politie-13513.html

Related Articles

Hulpdiensten rukken massaal uit voor mogelijke persoon te water Groene Kruisweg Geervliet

0
De hulpdiensten zijn vanmorgen rond kwart voor 8 opgeroepen naar het fietspad langs de N218...

Grote verkeersactie strand Nesselande: 45 bekeuringen, 3 aanhoudingen en een mes van straat

0
Rotterdam - De politie heeft donderdag 17 juni groots uitgepakt met een verkeerscontrole rondom het...

Zwaargewonde na steekpartij Dr Albert Schweitzerstraat Bergambacht

0
Bergambacht - Een persoon is donderdagavond rond 18.00 uur zwaargewond geraakt na een steekpartij op...

1 REACTIE

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel [...]

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam [...]

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow [...]

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City [...]

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,979VolgersVolg