dinsdag, januari 19, 2021

Dringend Advies : Gebruik SOS Alarm App niet, informatie is misleidend

Vanmorgen schreven we een artikel over een nieuwe APP. De stichting landelijke SOS Alarm App, daarmee zou je direct je 112-melding kunnen maken zodat hulpverleners precies weten waar en voor wat ze op pad gaan. Na onderzoek door diverse media blijkt het filmpje wat zij hebben geproduceerd niet te kloppen. Het filmpje verteld dat ze aangesloten zouden zijn op de Nationale 112-Meldkamer in Driebergen. Echter is dit vanwege de privacywetgeving volstrekt onmogelijk. Een politieagent vertelde al via Twitter dat dit niet het geval is.

Hulpverleners reageren verontrust op de APP. Het invullen en aanmaken van een melding kost veel tijd, waarmee kostbare minuten juist verloren gegaan. Hun advies luidt dan ook om in gevallen van noodsituaties gewoon 112 te bellen en vooral het gebruik van een APP te vermijden. Ook de Rijksoverheid benadrukt dat zij het gebruik van de APP voor een 112-melding niet adviseren.

Citaat Rijksoverheid.nl
Het ministerie van Veiligheid en justitie, verantwoordelijk voor de bereikbaarheid van de hulpdiensten, is niet betrokken bij de ontwikkeling van de app.

https://twitter.com/schoon_jeroen/status/596273044454244352

Wat doet de APP dan wel?
In Nederland kunnen hulpverleners zoals EHBO’ers, BHV’ers, brandweer, defensie en politie zich inschrijven bij Het Nationale Register van Nederlanders met Hulpvaardigheden via helplevensredden.nl. Zij worden via de Nationale SOS ALARM App op persoonlijke titel gealarmeerd en geïnformeerd als ze in de buurt zijn van een noodsituatie. Zij kunnen dan aangeven of ze in de gelegenheid zijn om te helpen. Momenteel zijn er volgens SOS Alarm er meer dan 32.000 geregistreerde hulpverleners.

 

Related Articles

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg