dinsdag, januari 19, 2021

Nieuwe “Landelijke SOS Alarm app” ondersteund 112-meldingen

Landelijk – Een nieuwe manier van het vragen om hulp in noodsituaties kan nu via een App (gratis programma) op je Smartphone. De SOS Alarm app kan naast het bellen van 112 ook gebruikt worden om een melding aan te maken. Je kunt dit doen door op een speciale SOS-knop in de App te drukken. Als je deze knop indrukt kan de meldkamer direct jou locatie en de aard van de situatie inzien. Ook kan de melder een foto doorsturen.

Door deze manier van melden kan de aanrijtijd van hulpdiensten worden verkocht. Hulpverleners kunnen zich eveneens registreren voor de app. Zij krijgen dan in hun vrije tijd de melding als er iets gebeurd. aan de hand van hun locatie worden zij dan mee gealarmeerd. Hulpverleners waaronder Artsen, Brandweer, Politie en Ambulancepersoneel kan zich aanmelden. Zij moeten dan wel hun diploma meesturen. Ook kunnen mensen met een EHBO-diploma zich registreren. In geval van een reanimatie bij hen in de buurt kunnen zij dan gewaarschuwd worden.

In de toekomst wordt de App nog verder uitgebreid.

Op deze website leest u meer over deze app

 

Related Articles

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg