woensdag, oktober 20, 2021
15.2 C
Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

Zeer grote brand verwoest woningen en winkels Zandpad Middelharnis

Middelharnis – Een zeer grote brand heeft donderdagmiddag veel schade aangericht in een winkelcomplex aan het Zandpad. De brand die vermoedelijk was ontstaan in schoenenwinkel van Haren bleek te zijn overgeslagen naar omliggende panden. De winkel zat op de 1e etage en brand in zijn geheel uit. Mede door deze brand vlogen ook enkele omliggende winkels in brand. 

Ondanks de inzet van de brandweer konden zij niet voorkomen dat één van de gevels gedeelte instort. Het pand kan inmiddels als verloren worden beschouwd. Brandweerkorpsen uit de hele regio waren ingezet om de brand te bestrijden. Deze ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De veiligheidsregio meldde dat er naast de gebruikelijke stoffen, geen stoffen als asbest zijn vrijgekomen. Wel worden omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Veel schade aan winkels en woningen
Boven de winkels zitten woningen. Één van de woningen is door de brand getroffen. Gelukkig waren ie bewoners niet thuis. Zij hebben inmiddels zelf voor opvang gezorgd. Hoe groot de schade aan hun woning is, is nog onbekend. Andere bewoners konden eveneens tijdig hun huis verlaten. Een kat die in één van woningen zou zijn wordt nog vermist. De gemeente zorgt voor opvang van de andere bewoners. Vier winkels zijn door de brand verwoest.

De brandweer zal nog zeker tot 22.00 uur bezig zijn met het blussen van de brand. Door de flinke rookontwikkeling trekt de brand ook veel toeschouwers aan. Zij worden door de politie verzocht om te vertrekken en op geruime afstand te blijven.

Foto: Dave Minderman

image

 

DSC_0017 DSC_0018 DSC_0022 DSC_0023 DSC_0030

Related Articles

Getuigen gezocht van gewelddadige straatroof op 76-jarige dame in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, waarbij een 76-jarige...

Politie schiet verdachte van steekpartij neer, krantenbezorger gewond Kerketuinenweg Den Haag

0
Den Haag - De politie heeft woensdagochtend op de Kerketuinenweg een 24-jarige verdachte neergeschoten. De...

Zeer grote brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Scheijdelveweg Zuidland (video)

0
Zuidland - Een grote brand heeft afgelopen nacht voor veel schade gezorgd in een bedrijfsverzamelgebouw...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam [...]

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving [...]

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen [...]

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,064VolgersVolg