vrijdag, juni 18, 2021
25.6 C
Rotterdam
vrijdag 18 juni 2021

Zeer grote brand verwoest woningen en winkels Zandpad Middelharnis

Middelharnis – Een zeer grote brand heeft donderdagmiddag veel schade aangericht in een winkelcomplex aan het Zandpad. De brand die vermoedelijk was ontstaan in schoenenwinkel van Haren bleek te zijn overgeslagen naar omliggende panden. De winkel zat op de 1e etage en brand in zijn geheel uit. Mede door deze brand vlogen ook enkele omliggende winkels in brand. 

Ondanks de inzet van de brandweer konden zij niet voorkomen dat één van de gevels gedeelte instort. Het pand kan inmiddels als verloren worden beschouwd. Brandweerkorpsen uit de hele regio waren ingezet om de brand te bestrijden. Deze ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De veiligheidsregio meldde dat er naast de gebruikelijke stoffen, geen stoffen als asbest zijn vrijgekomen. Wel worden omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Veel schade aan winkels en woningen
Boven de winkels zitten woningen. Één van de woningen is door de brand getroffen. Gelukkig waren ie bewoners niet thuis. Zij hebben inmiddels zelf voor opvang gezorgd. Hoe groot de schade aan hun woning is, is nog onbekend. Andere bewoners konden eveneens tijdig hun huis verlaten. Een kat die in één van woningen zou zijn wordt nog vermist. De gemeente zorgt voor opvang van de andere bewoners. Vier winkels zijn door de brand verwoest.

De brandweer zal nog zeker tot 22.00 uur bezig zijn met het blussen van de brand. Door de flinke rookontwikkeling trekt de brand ook veel toeschouwers aan. Zij worden door de politie verzocht om te vertrekken en op geruime afstand te blijven.

Foto: Dave Minderman

image

 

DSC_0017 DSC_0018 DSC_0022 DSC_0023 DSC_0030

Related Articles

Hulpdiensten rukken massaal uit voor mogelijke persoon te water Groene Kruisweg Geervliet

0
De hulpdiensten zijn vanmorgen rond kwart voor 8 opgeroepen naar het fietspad langs de N218...

Grote verkeersactie strand Nesselande: 45 bekeuringen, 3 aanhoudingen en een mes van straat

0
Rotterdam - De politie heeft donderdag 17 juni groots uitgepakt met een verkeerscontrole rondom het...

Zwaargewonde na steekpartij Dr Albert Schweitzerstraat Bergambacht

0
Bergambacht - Een persoon is donderdagavond rond 18.00 uur zwaargewond geraakt na een steekpartij op...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel [...]

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam [...]

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow [...]

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City [...]

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,978VolgersVolg