zondag, januari 24, 2021

Zeer grote brand verwoest woningen en winkels Zandpad Middelharnis

Middelharnis – Een zeer grote brand heeft donderdagmiddag veel schade aangericht in een winkelcomplex aan het Zandpad. De brand die vermoedelijk was ontstaan in schoenenwinkel van Haren bleek te zijn overgeslagen naar omliggende panden. De winkel zat op de 1e etage en brand in zijn geheel uit. Mede door deze brand vlogen ook enkele omliggende winkels in brand. 

Ondanks de inzet van de brandweer konden zij niet voorkomen dat één van de gevels gedeelte instort. Het pand kan inmiddels als verloren worden beschouwd. Brandweerkorpsen uit de hele regio waren ingezet om de brand te bestrijden. Deze ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De veiligheidsregio meldde dat er naast de gebruikelijke stoffen, geen stoffen als asbest zijn vrijgekomen. Wel worden omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Veel schade aan winkels en woningen
Boven de winkels zitten woningen. Één van de woningen is door de brand getroffen. Gelukkig waren ie bewoners niet thuis. Zij hebben inmiddels zelf voor opvang gezorgd. Hoe groot de schade aan hun woning is, is nog onbekend. Andere bewoners konden eveneens tijdig hun huis verlaten. Een kat die in één van woningen zou zijn wordt nog vermist. De gemeente zorgt voor opvang van de andere bewoners. Vier winkels zijn door de brand verwoest.

De brandweer zal nog zeker tot 22.00 uur bezig zijn met het blussen van de brand. Door de flinke rookontwikkeling trekt de brand ook veel toeschouwers aan. Zij worden door de politie verzocht om te vertrekken en op geruime afstand te blijven.

Foto: Dave Minderman

image

 

DSC_0017 DSC_0018 DSC_0022 DSC_0023 DSC_0030

Related Articles

Politievoertuig betrokken bij aanrijding Erasmusbrug Rotterdam

0
Rotterdam - Agenten van de eenheid Rotterdam zijn afgelopen nacht betrokken geraakt bij een ongeluk...

Onderzoek naar brand in lege kamer verpleeghuis West-Varkenoordseweg Rotterdam

0
Rotterdam - De politie en brandweer zijn een onderzoek gestart naar een onverklaarbare brand in...

Politie lost waarschuwingsschoten bij aanhouding Denenburg Rotterdam

0
Rotterdam - De politie heeft afgelopen nacht rond 03.00 uur op het Denenburg in Rotterdam...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg