Zeer grote brand verwoest woningen en winkels Zandpad Middelharnis

Date:

Deel bericht:

Middelharnis – Een zeer grote brand heeft donderdagmiddag veel schade aangericht in een winkelcomplex aan het Zandpad. De brand die vermoedelijk was ontstaan in schoenenwinkel van Haren bleek te zijn overgeslagen naar omliggende panden. De winkel zat op de 1e etage en brand in zijn geheel uit. Mede door deze brand vlogen ook enkele omliggende winkels in brand. 

Ondanks de inzet van de brandweer konden zij niet voorkomen dat één van de gevels gedeelte instort. Het pand kan inmiddels als verloren worden beschouwd. Brandweerkorpsen uit de hele regio waren ingezet om de brand te bestrijden. Deze ging gepaard met flinke rookontwikkeling. De veiligheidsregio meldde dat er naast de gebruikelijke stoffen, geen stoffen als asbest zijn vrijgekomen. Wel worden omwonenden geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

- Advertisement -

Veel schade aan winkels en woningen
Boven de winkels zitten woningen. Één van de woningen is door de brand getroffen. Gelukkig waren ie bewoners niet thuis. Zij hebben inmiddels zelf voor opvang gezorgd. Hoe groot de schade aan hun woning is, is nog onbekend. Andere bewoners konden eveneens tijdig hun huis verlaten. Een kat die in één van woningen zou zijn wordt nog vermist. De gemeente zorgt voor opvang van de andere bewoners. Vier winkels zijn door de brand verwoest.

De brandweer zal nog zeker tot 22.00 uur bezig zijn met het blussen van de brand. Door de flinke rookontwikkeling trekt de brand ook veel toeschouwers aan. Zij worden door de politie verzocht om te vertrekken en op geruime afstand te blijven.

Foto: Dave Minderman

image

 

DSC_0017 DSC_0018 DSC_0022 DSC_0023 DSC_0030

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...

Bestuurder van bestelbus schept fietster bij uitrijden parkeervak, vrouw gewond Grote Visserijstraat Rotterdam

Rotterdam - Dinsdagmiddag 26 maart rond 17.00 uur heeft er op de Grote Visserijstraat in Rotterdam een ongeval...

Gewonde na uitslaande brand Beverstraat Rotterdam

Rotterdam - Bij een felle brand aan de Beverstraat in Rotterdam-Feijenoord zijn afgelopen nacht een aantal mensen gewond...