De Landmachtdagen Rotterdam : Kom jij ook?

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – Op 12 en 13 mei worden de Landmachtdagen georganiseerd. De opzet van de Landmachtdagen 2015 is een voortzetting van een nieuw Open Dagen-concept, dat tijdens het 200-jarig jubileum in 2014 voor het eerst is gehanteerd. Niet langer stelt de Koninklijke Landmacht een kazerne open, maar trekt ze met haar militairen het land in. Het thema van de Landmachtdagen 2015 is ‘70 jaar vrijheid: erkennen en herdenken’.

Een van de locaties waar militairen op woensdag 13 mei te zien zijn, is de Kop van Zuid te Rotterdam. Tijdens deze middag laten we door middel van een aantal demonstraties onze militaire capaciteiten zien, kunnen bezoekers kennismaken met militairen en hun uitrusting en materieel en kunnen Rotterdammers zonder hoogtevrees de klimtoren bedwingen en genieten van een uniek uitzicht over Rotterdam. Tijdens de festiviteiten bestaat de mogelijkheid om te sol-daten met Voice of Hollandfinalist en Rode Baret Dennis Kroon. Tevens zal in de Cruise-Terminal de veteranendag van de Landmacht plaatsvinden.

- Advertisement -

Het programma begint vanaf ongeveer 09.30 uur en eindigt rond 17.00 uur. Toegang tot het terrein en het bijwonen van de demonstraties en andere activiteiten is gratis. Een unieke kans om verder kennis de maken met de Rode Baretten van de Landmacht. Geïnteresseerden worden verzocht vooral met het openbaar vervoer te komen, omdat er nagenoeg geen parkeergelegenheid beschikbaar is.  

De Landmachtdagen in Rotterdam worden georganiseerd door militairen van de Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen. Deze militairen zijn herkenbaar aan hun opvallende Rode Baret. De Rode Baret is het internationale symbool voor luchtlandingseenheden. Die baret krijg je als militair niet zo maar uitgereikt, die moet je echt verdienen door het volgen en afronden van een van de zwaarste (mentaal en fysiek) opleidingen van de Krijgsmacht. De Rode Baret staat voor moed, doorzettingsvermogen, teamspirit, durf en zelfvertrouwen. De militairen van de Luchtmobiele Brigade zijn overal ter wereld snel inzetbaar en zijn opgeleid om onder alle omstandigheden operaties uit te voeren. Hun motto is niet voor niets: Elk Moment. Elke Missie.

Bron en foto : Landmacht

image

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Woningen ontruimd door brand tegen geval Korte Vest Gouda

Gouda - Donderdagmorgen rond 06.00 uur zijn zes woningen ontruimd door een brand tegen de gevel. Op de...

Explosie bij woning Averdijk Rotterdam IJsselmonde mogelijk vergissing

In Rotterdam IJsselmonde, aan de Averdijk, heeft zich in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie voorgedaan,...

Man (82) overleden na ongeluk met scootmobiel in Rotterdam

Een 82-jarige man is woensdag overleden nadat hij dinsdagmiddag betrokken was bij een ongeluk met zijn scootmobiel, zo...

Wandelaar valt in sloot in Ridderkerk

Ridderkerk - Woensdagochtend 27 maart rond 12.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden waar een wandelaar op een...