woensdag, oktober 20, 2021
15.2 C
Rotterdam
woensdag 20 oktober 2021

De Landmachtdagen Rotterdam : Kom jij ook?

Rotterdam – Op 12 en 13 mei worden de Landmachtdagen georganiseerd. De opzet van de Landmachtdagen 2015 is een voortzetting van een nieuw Open Dagen-concept, dat tijdens het 200-jarig jubileum in 2014 voor het eerst is gehanteerd. Niet langer stelt de Koninklijke Landmacht een kazerne open, maar trekt ze met haar militairen het land in. Het thema van de Landmachtdagen 2015 is ‘70 jaar vrijheid: erkennen en herdenken’.

Een van de locaties waar militairen op woensdag 13 mei te zien zijn, is de Kop van Zuid te Rotterdam. Tijdens deze middag laten we door middel van een aantal demonstraties onze militaire capaciteiten zien, kunnen bezoekers kennismaken met militairen en hun uitrusting en materieel en kunnen Rotterdammers zonder hoogtevrees de klimtoren bedwingen en genieten van een uniek uitzicht over Rotterdam. Tijdens de festiviteiten bestaat de mogelijkheid om te sol-daten met Voice of Hollandfinalist en Rode Baret Dennis Kroon. Tevens zal in de Cruise-Terminal de veteranendag van de Landmacht plaatsvinden.

Het programma begint vanaf ongeveer 09.30 uur en eindigt rond 17.00 uur. Toegang tot het terrein en het bijwonen van de demonstraties en andere activiteiten is gratis. Een unieke kans om verder kennis de maken met de Rode Baretten van de Landmacht. Geïnteresseerden worden verzocht vooral met het openbaar vervoer te komen, omdat er nagenoeg geen parkeergelegenheid beschikbaar is.  

De Landmachtdagen in Rotterdam worden georganiseerd door militairen van de Luchtmobiele Brigade uit Schaarsbergen. Deze militairen zijn herkenbaar aan hun opvallende Rode Baret. De Rode Baret is het internationale symbool voor luchtlandingseenheden. Die baret krijg je als militair niet zo maar uitgereikt, die moet je echt verdienen door het volgen en afronden van een van de zwaarste (mentaal en fysiek) opleidingen van de Krijgsmacht. De Rode Baret staat voor moed, doorzettingsvermogen, teamspirit, durf en zelfvertrouwen. De militairen van de Luchtmobiele Brigade zijn overal ter wereld snel inzetbaar en zijn opgeleid om onder alle omstandigheden operaties uit te voeren. Hun motto is niet voor niets: Elk Moment. Elke Missie.

Bron en foto : Landmacht

image

Related Articles

Getuigen gezocht van gewelddadige straatroof op 76-jarige dame in Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof, waarbij een 76-jarige...

Politie schiet verdachte van steekpartij neer, krantenbezorger gewond Kerketuinenweg Den Haag

0
Den Haag - De politie heeft woensdagochtend op de Kerketuinenweg een 24-jarige verdachte neergeschoten. De...

Zeer grote brand verwoest bedrijfsverzamelgebouw Scheijdelveweg Zuidland (video)

0
Zuidland - Een grote brand heeft afgelopen nacht voor veel schade gezorgd in een bedrijfsverzamelgebouw...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen

Ernstig ongeval tussen vrachtwagen en tankwagen [...]

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam

Inleveractie levert 442 wapens op in Rotterdam [...]

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving

Bewoners van duizend Rotterdamse straten vergroenen omgeving [...]

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen

Kolenoverslag in Rotterdamse haven fors toegenomen [...]

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt

Steeds meer leegte in de Tweebosbuurt [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,064VolgersVolg