dinsdag, januari 19, 2021

Grote brand bij recyclebedrijf Remondis Argentia onder controleMiddenweg Moerdijk

Moerdijk – De brandweer heeft de grote brand bij Remondis Argentia is volgens de Veiligheidsregio Midden-West Brabant onder controle. Bij de brand ontploften enkele gasflessen en kwamen dikke zwarte rookwolken uit het pand. Een persoon raakte gewond door brandwonden en moest naar het ziekenhuis.

De grote rookwolken leidde ertoe dat de veiligheidsregio een NL-Alert had verzonden naar woningen in de omgeving. De rookwolken waren tientallen kilometers verderop nog te zien. Het bedrijf recyclet onder andere edelmetalen. Waardoor de brand is uitgebroken is niet bekend. Het pand is in zijn geheel uitgebrand.

Met oog op Chemiepak werd gelijk aan het ergste gedacht. Volgens de Veiligheidsregio zijn er geen verhoogde concentraties van gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Dit wil zeggen dat er geen risico is voor de volksgezondheid. Rook is uiteraard nooit gezond. De brandweer is met enkele tientallen eenheden ter plaatse. Het nablussen zal nog uren duren.

Related Articles

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg