dinsdag, januari 26, 2021

Commotie bij brand in portiek Rivierweg Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – De politie en brandweer zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 00:55 uur opgeroepen voor een buiten brand aan de Rivierweg. Bij aankomst troffen de hulpdiensten een rolstoel in brand in de toegangsportiek van de flat. De rookontwikkeling zette heel het portiek onder de zwarte rook.

De gemoederen ten tijde van de brand waren op de galerij grimmig, door deze grimmige situatie heeft de politie extra eenheden ter plaatse laten komen om de gemoederen te bedaren waardoor verdere commotie uitbleef. De brand zelf was snel onder controle. Eén mevrouw is door het ambulancepersoneel behandeld in de ambulance voor rook-intoxicatie. Zij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Twee woningen waarvan de ingang in het portiek zat is door de brandweer geopend om zeker te weten dat er geen bewoners in de woning aanwezig waren. Een slotenmaker heeft de deuren van deze woningen weer gedicht. Stichting Salvage is ter plaatste gekomen om de getroffen bewoners verdere hulp te bieden.

Update:
De politie heeft een verdachte aangehouden met de geur en kenmerken van brandstichting, dit wordt verder onderzocht.

Foto’s: Jeroen van Zomeren

IMG_2151 IMG_2161 IMG_2162 IMG_2164 IMG_2177

IMG_2179

IMG_2184 IMG_2187

Related Articles

Wederom onrustig in Schilderswijk Den Haag

0
Den Haag - Ook in de Schilderswijk in Den Haag was het maandagavond weer onrustig....

Noodbevel in Gouda, groep raddraaiers steekt auto’s in brand

0
Gouda - Burgemeester Pieter Verhoeve heeft maandagavond twee keer een noodbevel afgegeven voor ongeregeldheden in...

Rellen in Rotterdam, politie zet traangas in en burgemeester Aboutaleb kondigt noodbevel af

0
Rotterdam - Rotterdam-Zuid is maandagavond veranderd in een oorlogsgebied nadat een groep van honderden jongeren...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg