dinsdag, januari 19, 2021

Brandweer Rotterdam 3000x minder uitgerukt in 2014

Rotterdam – De Rotterdamse Brandweer is in 2014 bijna 3000 keer minder uitgerukt voor een 112-melding. In totaal rukten zij alsnog ruim 15.000 keer uit voor een 112-melding. Sinds 2014 zijn er nieuwe regels voor kleine bedrijven. Zij hoeven niet meer over een automatisch brandmeldsysteem te beschikken.

Sinds korte tijd wordt er ook niet standaard meer uitgerukt op een automatische brandmelding. Als er een melding binnenkomt bij de 112-centrale belt de meldkamer met het betreffende pand. Is er geen contact of twijfel over de melding gaat er alsnog een brandweerploeg ter plaatse. Vooral in het weekend bij discotheken zijn de automatische meldingen afgenomen. Ook voor loze meldingen in verzorgingshuizen wordt minder uitgerukt.

 

Related Articles

Bedrijfspand beschoten Abram van Stolkweg Rotterdam

0
Rotterdam - Een bedrijfspand aan de Abram van Stolkweg is afgelopen nacht tussen half 3...

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

1 REACTIE

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg