woensdag, januari 27, 2021

Tweedaagse integrale controle Handhaving, Stedin, brandweer en politie levert onder ander hennepkwekerij Gemzenstraat Capelle a/d IJssel op

Capelle aan den IJssel – Bij een grote 2-daagse integrale controle op het bedrijventerrein in Capelle West door medewerkers van Handhaving Capelle, Stedin, Politie, Milieudienst Rijnmond (DCMR) en de Brandweer is een grote hennepkwekerij ontdekt in een bedrijfspand. Bedrijven op het bedrijventerreinwerden in het kader van de brandveiligheid, milieu- en bouwvoorschriften gecontroleerd en ook werd gekeken of er geen strafbare feiten plaatsvonden. De resultaten van de controle worden op een later moment door de gemeente meegedeeld.

Bij controle van een bedrijfspand aan de Gemzenstraat werd in elk geval een grote hennepkwekerij ontdekt. In meerdere ruimten van het gebouw werden verstopte ruimten gevonden waarin hennepplanten werden gekweekt. Een verdachte kon op heterdaad worden aangehouden. Omdat de situatie brandgevaarlijk was door ernstige tekortkomingen in de elektrische installatie en door gevaarlijke combinaties van water en stroom,is de hennepkwekerij in het kader van bestuursdwang in opdracht van de gemeentelijke handhavers volledig geruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

De kosten voor het ruimen worden verhaald op de verdachte(n). De politie pleegt onderzoek naar de strafbare feiten. Stedin constateerde dat ook sprake was van diefstal van stroom en dat gevaarlijk geknutseld was met de elektriciteitsmeters. De stroom werd dan direct afgesloten. Ook Stedin zal deze kosten verhalen.

Info en Foto’s : Handhaving Capelle

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Related Articles

Beschietingen woning Charactostraat Capelle aan den IJssel link met vier schietincidenten

0
Capelle aan den IJssel - De eigenaar van de woning aan de Charactostraat in Capelle...

33 arrestaties na onrust in Rotterdam West en Zuid, rustig in Prins Alexander en Capelle aan den IJssel

0
Rotterdam - De vierde avond van de avondklok is in Rotterdam veel rustiger verlopen dan...

OM en politie richten zich tot ouders: “Houd kinderen thuis”

0
Rotterdam/Landelijk - De Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat veel van de opgepakte relschoppers die...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,259FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg