Politie “omsingelt” Binnenhof Den Haag voor beter CAO

Date:

Deel bericht:

Den Haag –  Agenten omsingelen vandaag het Binnehof in Den Haag. Ze willen het de bezoekers moeilijk maken om naar binnen te kunnen komen. Agenten demonstreren vandaag wederom voor een betere CAO. Omstreeks 07.00 uur hadden honderden agenten zich al verzameld rondom het Binnenhof.

De politie noemt de actie “De Blauwe Omsingeling”. Ieder uur laten zij de sirenes een minuut lang loeien zodat iedereen in het Binnenhof weet dat ze aanwezig zijn. Om 11.50 uur laten ze de sirenes zelfs tien minuten lang loeien. Ieder uur worden er geldkistjes op het plein neergezet.

- Advertisement -

De politie demonstreert omdat zij al enkele jaren geen loonsverhoging hebben gehad. Een agent verdiend afhankelijk van de dienstjaren 1400 tot 2200 euro netto per maand. Ze willen er na al die jaren 3 procent bij hebben. Ook willen ze minder werkdruk en hopen eerder met pensioen te kunnen dan 67-jaar. Agent blijven tot je 67e is veel te zwaar zijn ze van mening. Mede omdat je veel onregelmatige diensten draait.

VVD-minister van der Steur weigert mee te werken aan een beter CAO. Er zijn wel gesprekken geweest maar de onderhandelingen zitten muurvast. Het kabinet, met name PvdA-minister van Financiën Dijsselbloem, blijft weigeren daarvoor extra geld beschikbaar te stellen.”

Bron : RTL Nieuws

Foto’s : Politieacties en Bas Munnen

CFgmXkHUkAAGui4 CFgpIQCXIAAtB5c

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Schade aan woningen na explosie Kruisdijk Poortugaal

Poortugaal - Vrijdagavond 19 april rond 21.37 uur heeft er een explosie plaatsgevonden aan de Kruisdijk in Poortugaal....

Geparkeerde auto vliegt in brand Nieuwpoortweg Schiedam

Schiedam - Vrijdagavond 19 april omstreeks 18:00 is er brand uitgebroken in een voertuig aan de Nieuwpoortweg in...

Brand in kruipruimte van woning na het branden van onkruid Oberonhof Hoogvliet

Hoogvliet Rotterdam - In de kruipruimte van een woning aan de Oberonhof in Hoogvliet is Vrijdagavond brand uitgebroken....

Elektrische fiets vliegt in de brand, brandweer weet erger te voorkomen Justus van Effenlaan Waddinxveen

Waddinxveen - Vrijdagmiddag 19 april omstreeks 17:43 is er brand uitgebroken in een tuinhuisje aan de Justus van...