Vrachtwagenchauffeur overleden bij flinke aanrijding A17 richting Roosendaal GRIP 1

Date:

Deel bericht:

Met hulp van de brandweer heeft het ambulancepersoneel ondersteund door het traumateam van Rotterdam vanmiddag een vrachtwagenchauffeur uit de cabine gehaald bij een flinke aanrijding op de A17 richting Roosendaal.

Omstreeks 14:32 uur kreeg de meldkamer brandweer van de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant meerdere telefoontjes van een flinke aanrijding waarbij in ieder geval twee vrachtwagens waren betrokken. Uit de meldingen bleek dat er een vrachtwagen achterop zijn voorligger gebotst was en dat de cabine flink korter was geworden. Hierop zijn naast meerdere brandweervoertuigen, ambulance en politie ook het traumateam van Rotterdam gealarmeerd en ter plaatse gekomen.

- Advertisement -

Aangezien de schade aan de achterste vrachtwagen inderdaad heel fors was heeft de brandweer het ambulancepersoneel en traumateam geholpen met de bevrijding van het zwaargewonde slachtoffer.

Omstreeks 14:43 uur heeft de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant GRIP 1 afgekondigd in verband met een verkeersinfarct wat was ontstaan door het verkeer wat komende vanaf de A16 over de A17 naar Roosendaal wilde rijden.

De VOA van de politie zal ter plaatse onderzoek komen doen om de oorzaak van de aanrijding met dodelijke afloop te achterhalen. Hiervoor zullen zij de nodige sporen veiligstellen waaronder ook de tachograaf van beide vrachtwagens zal worden bekeken.

Omstreeks 15:24 uur heeft de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant laten weten dat de bevrijde vrachtwagenchauffeur aan zijn verwondingen is overleden.

Aangezien de A17 tussen de afrit Moerdijk en Zevenbergen tot ongeveer 20:00 uur afgesloten is voor het onderzoek en de berging heeft Rijkswaterstaat een omleiding ingesteld voor het verkeer via de A16 en A58.
Het verkeer wat ingesloten staat tussen afrit Moerdijk en het ongeval wordt door de politie terug naar de oprit Moerdijk geholpen.

Foto’s: Ad Testers
Ad Tester 00
Ad Tester 01

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...

Grote brand in leegstaand kantoorpand Oosthavenkade Vlaardingen

Vlaardingen - In een groot kantoorpand aan de Oosthavenkade in Vlaardingen is donderdagmorgen rond 07.00 uur een grote...

Lichtgewonde bij eenzijdig ongeval Havendijk Schiedam

Havendijk, Schiedam - Woensdagavond 24 april rond 18.20 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden. Een automobilist is door...