dinsdag, oktober 19, 2021
19.2 C
Rotterdam
dinsdag 19 oktober 2021

Zwaargewonde na schietpartij Pretorialaan, verdachten gewond aangehouden op de Beijerlandselaan in Rotterdam (VIDEO)

Rotterdam – Een man is maandagavond zwaargewond geraakt na een schietpartij nabij of in een café aan de Pretorialaan in Rotterdam-Zuid. Omstreeks 23.00 uur was er ruzie ontstaan waarna er een gevecht ontstond tussen drie personen. Volgens een woordvoerster van de politie werd er geschoten en zou er mogelijk iemand zijn gestoken. Direct gingen diverse eenheden ter plaatse en omdat er één slachtoffer zwaargewond was geraakt werd er ook een Mobiel Medisch Team ter plaatse gestuurd.

Politie houdt verdachten aan op Beijerlandselaan
Eenmaal ter plaatse bleken twee verdachten er vandoor waren gegaan. Bij het café was één man achtergebleven en was zwaargewond. Medisch personeel heeft hem na een korte behandeling direct naar het ziekenhuis overgebracht. Na een korte zoektocht konden de twee gevluchte verdachten doormiddel van een BTGV op de Beijerlandselaan worden aangehouden. Één van hen bleek behoorlijk gewond te zijn geraakt door mogelijk een steekwond. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Om kruitsporen te bewaren werd om één van zijn handen een papieren zak gebonden. De ander bleek slechts lichtgewond te zijn. Zijn verwondingen zijn onbekend.

De politie heeft op twee plaatsen een plaats delict gemaakt. Op de Pretorialaan werden de sporen van het schietincident door medewerkers van de Forensische Opsporing veiliggesteld. Op de Beijerlandselaan kon het vuurwapen worden veiliggesteld. Deze werd ontladen om hem veilig te kunnen vervoeren. Ook hier was de Forensische Opsporing een geruime tijd bezig om alle sporen veilig te stellen. Ten tijde van het onderzoek was de weg in beide richtingen afgesloten.

Drie mannen dansen op politievoertuig
Op de kruising Beijerlandselaan met de Randweg raakte één van de aanrijdende politievoertuigen een stoeprand. Met een harde klap kwam het voertuig met behoorlijk wat schade en kon niet meer verder rijden. Drie mannen vonden het grappig om op de politiewagen te gaan dansen. Zij werden alle drie aangehouden voor vernieling. Het kapotte politievoertuig werd weggesleept.

Foto’s: Jeffrey Jacobs

FMS_8338kl

FMS_8339kl1  FMS_8343kl FMS_8346kl FMS_8348kl FMS_8349kl FMS_8351kl FMS_8361kl FMS_8367kl FMS_8377kl FMS_8386kl FMS_8392kl FMS_8395kl FMS_8397kl

 

Related Articles

Veel hulpdiensten naar ongeluk Burgemeester Schalijlaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Een automobilist is dinsdagmiddag uit de bocht gevlogen op de...

Man overleden na aanrijding met tram, mogelijk geduwd Anthony Fokkersingel Den Haag

0
Den Haag - Een man is maandagavond overleden nadat hij voor een tram zou zijn...

Politie zoekt getuigen van ontvoering Pauwenburg Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van woensdag op donderdag slachtoffer geworden van...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Toekomst PVV Rotterdam onzeker door tekort aan kandidaten

Toekomst PVV Rotterdam onzeker door tekort aan kandidaten [...]

GO gaat nu ook met elektrische deelfietsen Rotterdam in

GO gaat nu ook met elektrische deelfietsen Rotterdam in [...]

Rotterdamse politie is op zoek naar deze 70-jarige Thijs

Rotterdamse politie is op zoek naar deze 70-jarige Thijs [...]

Castelein blijft langer topman Havenbedrijf Rotterdam

Castelein blijft langer topman Havenbedrijf Rotterdam [...]

Rotterdammer opgepakt voor bedreigen medewerker tv-programma

Rotterdammer opgepakt voor bedreigen medewerker tv-programma [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,062VolgersVolg