zondag, juni 13, 2021
23.1 C
Rotterdam
zondag 13 juni 2021

Zwaargewonde na schietpartij Pretorialaan, verdachten gewond aangehouden op de Beijerlandselaan in Rotterdam (VIDEO)

Rotterdam – Een man is maandagavond zwaargewond geraakt na een schietpartij nabij of in een café aan de Pretorialaan in Rotterdam-Zuid. Omstreeks 23.00 uur was er ruzie ontstaan waarna er een gevecht ontstond tussen drie personen. Volgens een woordvoerster van de politie werd er geschoten en zou er mogelijk iemand zijn gestoken. Direct gingen diverse eenheden ter plaatse en omdat er één slachtoffer zwaargewond was geraakt werd er ook een Mobiel Medisch Team ter plaatse gestuurd.

Politie houdt verdachten aan op Beijerlandselaan
Eenmaal ter plaatse bleken twee verdachten er vandoor waren gegaan. Bij het café was één man achtergebleven en was zwaargewond. Medisch personeel heeft hem na een korte behandeling direct naar het ziekenhuis overgebracht. Na een korte zoektocht konden de twee gevluchte verdachten doormiddel van een BTGV op de Beijerlandselaan worden aangehouden. Één van hen bleek behoorlijk gewond te zijn geraakt door mogelijk een steekwond. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Om kruitsporen te bewaren werd om één van zijn handen een papieren zak gebonden. De ander bleek slechts lichtgewond te zijn. Zijn verwondingen zijn onbekend.

De politie heeft op twee plaatsen een plaats delict gemaakt. Op de Pretorialaan werden de sporen van het schietincident door medewerkers van de Forensische Opsporing veiliggesteld. Op de Beijerlandselaan kon het vuurwapen worden veiliggesteld. Deze werd ontladen om hem veilig te kunnen vervoeren. Ook hier was de Forensische Opsporing een geruime tijd bezig om alle sporen veilig te stellen. Ten tijde van het onderzoek was de weg in beide richtingen afgesloten.

Drie mannen dansen op politievoertuig
Op de kruising Beijerlandselaan met de Randweg raakte één van de aanrijdende politievoertuigen een stoeprand. Met een harde klap kwam het voertuig met behoorlijk wat schade en kon niet meer verder rijden. Drie mannen vonden het grappig om op de politiewagen te gaan dansen. Zij werden alle drie aangehouden voor vernieling. Het kapotte politievoertuig werd weggesleept.

Foto’s: Jeffrey Jacobs

FMS_8338kl

FMS_8339kl1  FMS_8343kl FMS_8346kl FMS_8348kl FMS_8349kl FMS_8351kl FMS_8361kl FMS_8367kl FMS_8377kl FMS_8386kl FMS_8392kl FMS_8395kl FMS_8397kl

 

Related Articles

Overleden man aangetroffen in water De Noord Ablasserdam

0
Alblasserdam - In rivier de Noord is zondagmorgen het stoffelijk overschot van een man aangetroffen....

Auto slaat over de kop, A20 dicht bij Rotterdam Delfshaven

0
Rotterdam - Op de A20 heeft aan het begin van de middag een ongeval plaatsgevonden....

Forse woningbrand aan Rivierweg in Capelle aan den IJssel

0
Capelle a/d IJssel - Zondag 13 juni is rond 13.15 uur brand ontstaan in een...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties

Van 't Hof (ex-RTV Rijnmond) dankt kijkers voor reacties [...]

Delftsevaart (Afl.31)

Delftsevaart (Afl.31) [...]

Achtervolging op A16 eindigt op rotonde in Zwijndrecht

Achtervolging op A16 eindigt op rotonde in Zwijndrecht [...]

Flinke verkeersopstopping bij ongeval op rijksweg A20

Flinke verkeersopstopping bij ongeval op rijksweg A20 [...]

Stad vast. Beroep op Leefbaar: Roep deze wethouder tot orde

Stad vast. Beroep op Leefbaar: Roep deze wethouder tot orde [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg