zaterdag, januari 16, 2021

Verwarde man blaast woning met gezin op Pieter Zeemanstraat Zwijndrecht

Zwijndrecht – Een verwarde man heeft maandagavond op de Pieter Zeemanstraat in Zwijndrecht zijn woning opgeblazen. De man stak in de woning terwijl zijn gezin aanwezig was mogelijk een stuk zwaar vuurwerk af. Een hard klap was het volg en de dakpannen kwamen naar beneden. De man klom vervolgens in verwarde toestand het dak op en begon met dakpannen te gooien. Bij aankomst van de brandweer bleek er geen sprake te zijn van brand.

De politie ging met de man in gesprek zodat hij naar beneden zou komen. Dit lukte en de man gaf zich over waarna hij werd aangehouden. Hij en zijn gezinsleden raakten niet gewond. Waarom de man de woning probeerde op te blazen is niet bekend. Vanwege de ernst van het incident is de Burgemeester van Zwijndrecht ter plaatse gekomen. Hij gaf aan het vreemd te vinden dat de pers eerder op de hoogte was gesteld dan hij.

Omdat niet bekend was of er nog meer zwaar vuurwerk in de woning aanwezig zou zijn is de Explosieve Opruimings Dienst (EOD) ter plaatse gevraagd. De hulpdiensten schaalden hiervoor op naar GRIP 1. Zij hebben vervolgens een onderzoek uitgevoerd nadat er een 6-tal woningen naast de getroffen woning waren ontruimd. In de woning werd vervolgens nog een mortier en ander vuurwerk aangetroffen. De schade aan de omliggende woningen wordt bekeken voor Bouw- en woningtoezicht. De hoekwoning is onbewoonbaar verklaard.

Hoofdfoto : Esmee de Vries Twitter

Zie hieronder een uitgebreide Twitter Foto en Video reportage van Esmee de Vries

Related Articles

Gevangene ontsnapt aan bewakers, politie start klopjacht Oostmaaslaan Rotterdam

0
Rotterdam - Op de Oostmaaslaan in Rotterdam is vrijdagmiddag een gevangene ontsnapt tijdens begeleidverlof. Hoe...

Aantal geregistreerde misdrijven gestegen in Capelle aan den IJssel

0
In de gemeente Capelle aan den IJssel zijn in 2020 127 misdrijven meer geregistreerd dan...

Overval op beautysalon, politie zoekt getuigen Vierambachtsstraat Rotterdam

0
Rotterdam - De politie is op zoek naar getuigen van en overval op de Vierambachtsstraat...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,198FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg