maandag, januari 25, 2021

Jumbo Boumaboulevard Groningen ontruimd na dreigingsmelding

Het Jumbo filiaal aan de Boumaboulevard te Groningen is door de politie ontruimd. Dit is in korte tijd al het derde incident in de provincie Groningen.

Aan het begin van de middag is er telefonisch een dreigingsmelding binnen gekomen omtrent het Jumbo filiaal aan de Boumaboulevard te Groningen naast het Euroborgstadion van FC Groningen. Hierop zijn politie, ambulance en brandweer conform protocol ter plaatse gekomen.

Omstreeks 12:21 uur is er een ambulance met spoed naar het filiaal van de Jumbo aan de Boumaboulevard gestuurd. Omstreeks 12:26 uur hebben de hulpdiensten opgeschaald naar GRIP 1 in verband met de ontruiming van in eerste instantie het Jumbo filiaal en overleg tussen de verschillende hulpdiensten. Rondom de Jumbo en het Euroborgstadion is een ruime afzetting gemaakt.

De klanten die hun weekend boodschappen aan het doen waren werden via de omroepinstallatie gevraagd hun winkelwagen te laten staan en rustig de winkel te verlaten. Ook de vlakbij gelegen sportschool en parkeergarage werden gelijkertijd ontruimd. De vlakbij gelegen bioscoop hoefde niet ontruimd te worden.

Ter plaatse is Rianne Schuurman die via Periscope live uitzend en probeert allerlei mensen de interviewen. Het personeel van de Jumbo wordt in ieder geval op afstand van deze razende reporter in de dop gehouden. Rianne Schuurman heeft inmiddels rond de 1500 volgers die haar live volgen waaronder de NOS er ook één is en haar inmiddels al geïnterviewd heeft.

De politie van Groningen krijgt via twitter heel veel vragen waarom de beelden nog van een verdachte van eerdere incidenten bij de Jumbo in Groningen nog niet openbaar gemaakt zijn. De politie heeft laten weten dat men druk bezig is om de beelden te verbeteren waarmee men op meer informatie hoop te krijgen en daarmee een grotere pakkans creëert. Het verbeteren van de beelden heeft door vandaag nog meer prioriteit gekregen laten zij weten.

De bomverkenners van Politie Groningen zijn onderweg naar de locatie om een onderzoek in te stellen. Naar verwachting zullen zij omstreeks 15:15 uur aanwezig zijn en gaan dan een onderzoek in het Jumbo filiaal instellen om te achterhalen of er ook daadwerkelijk een explosief aanwezig is.

Lees ook: Camerabeelden na tweede incident met projectiel bij Jumbo Groningen

Related Articles

Vrouw (59) overleden in woning Vrankenstraat Dordrecht

0
Dordrecht - De politie een groot onderzoek gestart na de vondst van een overleden 59-jarige...

Veel rook bij brand in kelderboxen Fioringras Spijkenisse

0
Spijkenisse - Bij een brand in een kelderbox aan de Fioringras in Spijkenisse is zondagmiddag...

Felle brand in woning Krekelstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Krekelstraat even op de zolder etage zondag middag...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg