vrijdag, juni 18, 2021
25.6 C
Rotterdam
vrijdag 18 juni 2021

Automobilist probeert aanrijding te voorkomen en klapt met zijkant tegen boom Burgemeester Schalijlaan Capelle aan den IJssel

Een automobilist op de Burgemeester Schalijlaan te Capelle aan den IJssel heeft vanmiddag alle geluk van de wereld gehad toen hij met de zijkant van zijn auto tegen en boom geklapt is toen hij een aanrijding trachtte te voorkomen.

Omstreeks 16:28 uur kwamen er bij de meldkamers van de ambulance en politie diverse telefoontjes binnen van een forse aanrijding met letsel waarbij mogelijk één van de inzittenden bekneld zou zitten tegen een boom. Hierop is naast de ambulance, brandweer en politie ook gelijk het Mobiel Medisch Team met de helikopter gealarmeerd.

Kort na aankomst het ambulancepersoneel is de inzet van de traumahelikopter afgemeld omdat de verwondingen van de man die wel is waar bekneld zat heel erg mee bleken te vallen. Na dat het ambulancepersoneel met de bevelvoerder van de inmiddels ter plaatse gekomen brandweer overlegd had is de brandweer begonnen om de bestuurder uit zijn voertuig te bevrijden.

Uit de diverse verklaringen is gebleken dat de bestuurder aan is komen rijden op de Burgemeester Schalijlaan vanaf de kruising Hoofdweg. Op het moment dat hij de kruising Burgemeester Schalijlaan met de Hoofdweg komende vanaf de parallelweg naderde dat hij gas bij moest geven om een aanrijding te voorkomen. Dit omdat een grijze Mercedes hem geen voorrang verleende daar zij dat wel volgens de ter plaatse geldende verkeersregels en verkeerstekens wel had moeten doen.

Terwijl hij versnelde, omdat hij zag dat de grijze Mercedes hem geen voorrang ging verlenen en stoppen om een aanrijding te voorkomen geen nut meer had. Raakt hij de linker voorzijde van de grijze Mercedes waardoor hij zijwaarts in de slip kwam en op de boom af gleed met een flinke aanvaring als gevolg.

Tijdens de afhandeling van het ongeval waren er nog een aantal medewerkers van de Firma Muddebouw die via het terrein van de Texaco reden om vervolgens al spookrijdend het ongeval te willen passeren. Deze mensen zijn door Handhaving Capelle en de politie staande gehouden en kunnen binnenkort post van het CJIB verwachten voor deze asociale overtreding.

De VOA en VOG van de politie eenheid Rotterdam zijn ter plaatse geweest en hebben de aanrijding in kaart gebracht en diverse sporen veiliggesteld. De Burgemeester Schalijlaan is tijdens het ongeval in beide richtingen afgesloten geweest door de politie in samenwerking met personeel van Handhaving Capelle. Na dat het onderzoek klaar was is het voertuig door een bergingsbedrijf afgesleept een is de weg weer vrijgegeven.

Foto’s: Enrico Luijcx

DSC_1307

DSC_1308

BlurImage(12-6-2015 8-5-1)

BlurImage(12-6-2015 7-37-14)

DSC_1314

DSC_1319

BlurImage(12-6-2015 4-55-8)

DSC_1328

DSC_1329

DSC_1332

BlurImage(12-6-2015 7-36-16)

DSC_1352

DSC_1343

DSC_1351

BlurImage(12-6-2015 7-41-2)

 

Related Articles

Hulpdiensten rukken massaal uit voor mogelijke persoon te water Groene Kruisweg Geervliet

0
De hulpdiensten zijn vanmorgen rond kwart voor 8 opgeroepen naar het fietspad langs de N218...

Grote verkeersactie strand Nesselande: 45 bekeuringen, 3 aanhoudingen en een mes van straat

0
Rotterdam - De politie heeft donderdag 17 juni groots uitgepakt met een verkeerscontrole rondom het...

Zwaargewonde na steekpartij Dr Albert Schweitzerstraat Bergambacht

0
Bergambacht - Een persoon is donderdagavond rond 18.00 uur zwaargewond geraakt na een steekpartij op...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel

GroenLinks: ondersteuning voor Rotterdams zorgpersoneel [...]

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam

16 bekeuringen op hotspotlocaties in Rotterdam [...]

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow

Gemiddeld vijf coronabesmettingen per Songfestivalshow [...]

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond Feyenoord City [...]

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis

Vrienden aan de Maas komen niet naar stadhuis [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,979VolgersVolg