Speciaal scheepsbrandbestrijdingsteam Rotterdam gaat voortaan branden op cruiseschepen op Noordzee blussen

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Een speciaal team van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond gaat vanaf 1 juli ingezet worden voor branden op Ferry- en Cruiseschepen op de Noordzee en de Havens van Amsterdam en Rotterdam. Een groot aantal brandweermensen zijn speciaal opgeleid voor de incidentbestrijding van branden op schepen. 

Elke dag is er een ploeg van 15 personen beschikbaar die door helikopters van de Kustwacht aan boord van een schip kunnen worden gebracht. Het is de bedoeling dat zij gaan ondersteunen zodra er een brand op schip is uitgebroken. Zij gaan dan de bemanning van het schip ondersteunen. Een gedeelte van het team zit op de Maasvlakte en een ander gedeelte bevindt zich in het centrum van Rotterdam.

Het team van de veiligheidsregio is al enige tijd gespecialiseerd, maar werd eerst alleen ingezet in Rotterdam. Zij gaan nu dus een veel groter gebied bestrijken. Minister van Infrastructuur en Mileu heeft besloten dat er een dergelijk team moest komen. Naast het brandweerpersoneel zijn er ook mensen van het Havenbedrijf Rotterdam, de Kustwacht en Rijkswaterstaat betrokken bij het speciale team.

Bron : Telegraaf.nl

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd