vrijdag, juni 25, 2021
16.4 C
Rotterdam
vrijdag 25 juni 2021

Grote oefening aan de IJsseldijk Krimpen aan den IJssel

Krimpen aan den IJssel – De brandweer en politie hebben dinsdagavond een grote oefening gehouden aan den IJsseldijk met de Burgemeester Aalberslaan. Hier was een aanrijding twee personenauto’s waar vier slachtoffers betrokken waren, deze slachtoffers zijn door de brandweer Krimpen en Capelle aan den IJssel bevrijd. Ten tijde van het ongeval was er ook een gijzeling gaande in het gebouw daarnaast.

Deze gijzeling hoorde ook bij de oefening, de gijzelnemer kwam op het dak en had diverse eisen, hulpdiensten moesten deze situatie onder controle zien te krijgen. De gijzelnemer had het gebouw waar hij op stond fictief in brand gestoken dit met behulp van oefenrook, knetterkasten en lichtslangen om de realiteit zo echt mogelijk na te bootsen.

Een politieagent heeft de gijzelnemer met behulp van de hoogwerker van de brandweer van het dak gehaald. Met een opschaling van de hulpdiensten kwamen ook de omliggende brandweerkorpsen uit Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan de Lek om bijstand te verlenen. Ook was het grootwatertransport met dompelpomp aanwezig van de brandweer Krimpen aan den IJssel.

In totaal waren er vijf personen gegijzeld, deze zijn door de brandweer uit het pand gehaald. Nadat de gegijzelde personen uit de pand waren was de oefening ten einde en konden de brandweermannen en vrouwen de spullen weer inpakken in de brandweervoertuigen.

De slachtoffers waren in beide auto’s LOTUS-sen ( Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffers ) en de personen die gegijzeld waren leden van de jeugdbrandweer Krimpen aan den IJssel. De oefenleiding was tevreden met de oefening waar weer leermomenten uitgehaald zijn en deze in de evaluatie naar boven kwamen.

https://twitter.com/34Kazerne/status/613478736797782016/photo/1

Foto’s en video Jeroen van Zomeren

 

IMG_2123 IMG_2133 IMG_4329 IMG_4338 IMG_4351 IMG_4367 IMG_4383 IMG_4416 IMG_4422 IMG_4448 IMG_4494 IMG_4502 IMG_4515 IMG_4541

Related Articles

Bekir E. veroordeeld voor moord op Hümeyra (16), 20 jaar cel en TBS

0
Rotterdam - Het gerechtshof in Rotterdam heeft de 34-jarige Bekir E. in hoger beroep veroordeeld...

Bankstel in brand in kelderboxen Schakerlo Rotterdam

0
Rotterdam - Rond half negen heeft korte tijd brand gewoed in de kelderboxen van een...

Para-vliegtuig maakt noodlanding naast snelweg A50 bij Apeldoorn

0
Apeldoorn - Een vliegtuig is vrijdagmorgen in een sloot naast de A50 bij Apeldoorn terechtgekomen...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Hof doet uitspraak in zaak-Rotterdamse scholiere Hümeyra

Hof doet uitspraak in zaak-Rotterdamse scholiere Hümeyra [...]

Bvo Feyenoord bevestigt: Het is een publiek object

Bvo Feyenoord bevestigt: Het is een publiek object [...]

Directie Feyenoord krijgt de kat in het stadhuis

Directie Feyenoord krijgt de kat in het stadhuis [...]

Weer beveiliging bij stadhuis bij gesprek over Feyenoord

Weer beveiliging bij stadhuis bij gesprek over Feyenoord [...]

Aboutaleb: schending mensenrechten is nogal een verwijt

Aboutaleb: schending mensenrechten is nogal een verwijt [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,991VolgersVolg