Grote oefening aan de IJsseldijk Krimpen aan den IJssel

Date:

Share post:

Krimpen aan den IJssel – De brandweer en politie hebben dinsdagavond een grote oefening gehouden aan den IJsseldijk met de Burgemeester Aalberslaan. Hier was een aanrijding twee personenauto’s waar vier slachtoffers betrokken waren, deze slachtoffers zijn door de brandweer Krimpen en Capelle aan den IJssel bevrijd. Ten tijde van het ongeval was er ook een gijzeling gaande in het gebouw daarnaast.

Deze gijzeling hoorde ook bij de oefening, de gijzelnemer kwam op het dak en had diverse eisen, hulpdiensten moesten deze situatie onder controle zien te krijgen. De gijzelnemer had het gebouw waar hij op stond fictief in brand gestoken dit met behulp van oefenrook, knetterkasten en lichtslangen om de realiteit zo echt mogelijk na te bootsen.

Een politieagent heeft de gijzelnemer met behulp van de hoogwerker van de brandweer van het dak gehaald. Met een opschaling van de hulpdiensten kwamen ook de omliggende brandweerkorpsen uit Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan de Lek om bijstand te verlenen. Ook was het grootwatertransport met dompelpomp aanwezig van de brandweer Krimpen aan den IJssel.

In totaal waren er vijf personen gegijzeld, deze zijn door de brandweer uit het pand gehaald. Nadat de gegijzelde personen uit de pand waren was de oefening ten einde en konden de brandweermannen en vrouwen de spullen weer inpakken in de brandweervoertuigen.

De slachtoffers waren in beide auto’s LOTUS-sen ( Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding Slachtoffers ) en de personen die gegijzeld waren leden van de jeugdbrandweer Krimpen aan den IJssel. De oefenleiding was tevreden met de oefening waar weer leermomenten uitgehaald zijn en deze in de evaluatie naar boven kwamen.

https://twitter.com/34Kazerne/status/613478736797782016/photo/1

Foto’s en video Jeroen van Zomeren

 

IMG_2123 IMG_2133 IMG_4329 IMG_4338 IMG_4351 IMG_4367 IMG_4383 IMG_4416 IMG_4422 IMG_4448 IMG_4494 IMG_4502 IMG_4515 IMG_4541

- Advertisement -

Gerelateerd