dinsdag, juni 22, 2021
14.5 C
Rotterdam
dinsdag 22 juni 2021

Man krijgt honderden euro’s boete na dumpen grofvuil in huisvuilcontainer Ericastraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Medewerkers van Handhaving hebben vrijdagavond een bewoner van de Ericastraat bekeurd voor het dumpen van grofvuil in een huisvuilcontainer. De man had diverse goederen van een oud bed in de huisafval container gedumpt waardoor bewoners hun vuilniszak niet meer kwijt konden.

De medewerkers gingen na een melding ter plaatse en troffen inderdaad een huisvuilcontainer vol met gedumpt hout aan. Zij besloten aan te bellen bij de verdachte en spraken hem aan. Ondanks de vordering van de handhavers die over voldoende bewijs schikten weigerde hij in gesprek te gaan met de handhavers. De politie kwam er vervolgens bij omdat hij weigerde zijn legitimatiebewijs te tonen.

De politie wist na een geruime tijd alsnog zijn identificatiebewijs te vorderen waarna de handhavers nog eenmaal het verzoek deden om de container leeg te halen. Het grofvuil kan immers in deze gemeente kosteloos worden aangeboden na het maken van een afspraak. Hij weigerde dit vervolgens stellig waarna de medewerkers van handhaving direct maatregelen hebben genomen.

Handhaving schakelde een calamiteitendienst in om de container leeg te halen. Zo kunnen de bewoners gewoon hun huisafval kwijt. Een bedrijf kwam ter plaatse om de container leeg te trekken. Pas toen bleek dat deze voor de helft was gevuld met een bed.

De bewoner kan een flinke beschikking tegemoet zien. De container is op bestuursdwang leeggehaald en alle kosten zoals het inschakelen van het opruimbedrijf en de inzet van handhaving zullen doorberekend worden aan de bewoner. Dit zal vermoedelijk een paar honderd euro zijn als beschikking. Het dumpen van grofvuil heeft een grote ergernis in de gemeente. Veel bewoners vinden het vervelend als zij niet op een normale manier hun vuil kwijt kunnen. Wellicht dat deze bewoner volgende keer zelf even naar het milieupark rijd of een afspraak maakt. Hij had zijn troep dan gratis kwijt gekund.

AtjTqsv9kRFJlgpV14l0gaY_fW-lfvX_tXM8TEbm9Hjf And3QlEAfdNgRVVgm17VS-DZ6-IhvssMGpt5HWH_tO3u AuAUzNEqiyBWdstRhXZCnRGstYaikoaAayaE32fOyjzV

AoDxFpHEF6UwLwSpqVTYqDQsrOibEXLQ-GkmrlSZLPwL

Related Articles

Drie aanhoudingen na gewapende overval bij 68-jarige Rotterdamse

0
Rotterdam - Maandagmiddag 21 juni heeft de politie drie mannen aangehouden, nadat zij een overval...

Gewonde bij steekincident in Zoetermeer

0
Zoetermeer - Maandagmiddag 21 juni is even na drie uur een man gewond geraakt bij...

Rotterdamse politie neemt illegaal Afrikaans hout in beslag bij importeur

0
Rotterdam - In een onderzoek naar een Nederlandse houtimporteur heeft de politie op maandag 21...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

RET: woningbouw prima, maar dan ook investeringen in OV

RET: woningbouw prima, maar dan ook investeringen in OV [...]

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust'

'Ga woningen bouwen en laat ons DNA met rust' [...]

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois

Drie mannen vast voor overval op 68-jarige vrouw in Charlois [...]

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven

Imposante aanblik 'Amazon' McDermott in Waalhaven [...]

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid

Automobilist naar ziekenhuis na ongeval op Rotterdam-Zuid [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,991VolgersVolg