dinsdag, oktober 26, 2021
11.4 C
Rotterdam
dinsdag 26 oktober 2021

Man krijgt honderden euro’s boete na dumpen grofvuil in huisvuilcontainer Ericastraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Medewerkers van Handhaving hebben vrijdagavond een bewoner van de Ericastraat bekeurd voor het dumpen van grofvuil in een huisvuilcontainer. De man had diverse goederen van een oud bed in de huisafval container gedumpt waardoor bewoners hun vuilniszak niet meer kwijt konden.

De medewerkers gingen na een melding ter plaatse en troffen inderdaad een huisvuilcontainer vol met gedumpt hout aan. Zij besloten aan te bellen bij de verdachte en spraken hem aan. Ondanks de vordering van de handhavers die over voldoende bewijs schikten weigerde hij in gesprek te gaan met de handhavers. De politie kwam er vervolgens bij omdat hij weigerde zijn legitimatiebewijs te tonen.

De politie wist na een geruime tijd alsnog zijn identificatiebewijs te vorderen waarna de handhavers nog eenmaal het verzoek deden om de container leeg te halen. Het grofvuil kan immers in deze gemeente kosteloos worden aangeboden na het maken van een afspraak. Hij weigerde dit vervolgens stellig waarna de medewerkers van handhaving direct maatregelen hebben genomen.

Handhaving schakelde een calamiteitendienst in om de container leeg te halen. Zo kunnen de bewoners gewoon hun huisafval kwijt. Een bedrijf kwam ter plaatse om de container leeg te trekken. Pas toen bleek dat deze voor de helft was gevuld met een bed.

De bewoner kan een flinke beschikking tegemoet zien. De container is op bestuursdwang leeggehaald en alle kosten zoals het inschakelen van het opruimbedrijf en de inzet van handhaving zullen doorberekend worden aan de bewoner. Dit zal vermoedelijk een paar honderd euro zijn als beschikking. Het dumpen van grofvuil heeft een grote ergernis in de gemeente. Veel bewoners vinden het vervelend als zij niet op een normale manier hun vuil kwijt kunnen. Wellicht dat deze bewoner volgende keer zelf even naar het milieupark rijd of een afspraak maakt. Hij had zijn troep dan gratis kwijt gekund.

AtjTqsv9kRFJlgpV14l0gaY_fW-lfvX_tXM8TEbm9Hjf And3QlEAfdNgRVVgm17VS-DZ6-IhvssMGpt5HWH_tO3u AuAUzNEqiyBWdstRhXZCnRGstYaikoaAayaE32fOyjzV

AoDxFpHEF6UwLwSpqVTYqDQsrOibEXLQ-GkmrlSZLPwL

Related Articles

Drie gewonden en aanhoudingen na steekpartij Burgemeester van Haarenlaan Schiedamsedijk

0
Schiedam - Een vechtpartij op de Burgemeester van Haarenlaan is maandagavond uitgemond in een steekpartij...

Man (25) uit Ridderkerk gepakt met 235 kilo zwaar vuurwerk

0
Ridderkerk - De politie heeft zondagmiddag een 25-jarige man uit Ridderkerk aangehouden voor het bezit...

Man duwt vrouw metrospoor op Coolhaven Rotterdam

0
Rotterdam - Een vrouw is maandagmiddag op het metrostation Coolhaven door een 30-jarige man het...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Mijnsherenplein blijft verboden terrein

Mijnsherenplein blijft verboden terrein [...]

5331 positieve coronatests; in Rotterdam 201

5331 positieve coronatests; in Rotterdam 201 [...]

Haven Rotterdam is beschermd tegen stijging zeespiegel

Haven Rotterdam is beschermd tegen stijging zeespiegel [...]

Passagiers geëvacueerd na brand in trein bij 's-Gravendeel

Passagiers geëvacueerd na brand in trein bij 's-Gravendeel [...]

Man duwt vrouw van perron op metrostation Coolhaven

Man duwt vrouw van perron op metrostation Coolhaven [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,073VolgersVolg