dinsdag, januari 26, 2021

Man krijgt honderden euro’s boete na dumpen grofvuil in huisvuilcontainer Ericastraat Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel – Medewerkers van Handhaving hebben vrijdagavond een bewoner van de Ericastraat bekeurd voor het dumpen van grofvuil in een huisvuilcontainer. De man had diverse goederen van een oud bed in de huisafval container gedumpt waardoor bewoners hun vuilniszak niet meer kwijt konden.

De medewerkers gingen na een melding ter plaatse en troffen inderdaad een huisvuilcontainer vol met gedumpt hout aan. Zij besloten aan te bellen bij de verdachte en spraken hem aan. Ondanks de vordering van de handhavers die over voldoende bewijs schikten weigerde hij in gesprek te gaan met de handhavers. De politie kwam er vervolgens bij omdat hij weigerde zijn legitimatiebewijs te tonen.

De politie wist na een geruime tijd alsnog zijn identificatiebewijs te vorderen waarna de handhavers nog eenmaal het verzoek deden om de container leeg te halen. Het grofvuil kan immers in deze gemeente kosteloos worden aangeboden na het maken van een afspraak. Hij weigerde dit vervolgens stellig waarna de medewerkers van handhaving direct maatregelen hebben genomen.

Handhaving schakelde een calamiteitendienst in om de container leeg te halen. Zo kunnen de bewoners gewoon hun huisafval kwijt. Een bedrijf kwam ter plaatse om de container leeg te trekken. Pas toen bleek dat deze voor de helft was gevuld met een bed.

De bewoner kan een flinke beschikking tegemoet zien. De container is op bestuursdwang leeggehaald en alle kosten zoals het inschakelen van het opruimbedrijf en de inzet van handhaving zullen doorberekend worden aan de bewoner. Dit zal vermoedelijk een paar honderd euro zijn als beschikking. Het dumpen van grofvuil heeft een grote ergernis in de gemeente. Veel bewoners vinden het vervelend als zij niet op een normale manier hun vuil kwijt kunnen. Wellicht dat deze bewoner volgende keer zelf even naar het milieupark rijd of een afspraak maakt. Hij had zijn troep dan gratis kwijt gekund.

AtjTqsv9kRFJlgpV14l0gaY_fW-lfvX_tXM8TEbm9Hjf And3QlEAfdNgRVVgm17VS-DZ6-IhvssMGpt5HWH_tO3u AuAUzNEqiyBWdstRhXZCnRGstYaikoaAayaE32fOyjzV

AoDxFpHEF6UwLwSpqVTYqDQsrOibEXLQ-GkmrlSZLPwL

Related Articles

Noodverordeningen voor winkelcentrums in Capelle aan den IJssel en Rotterdam Alexandrium

0
Rotterdam Oost - Zowel de gemeente Capelle aan den IJssel als de gemeente Rotterdam hebben...

Vrachtwagenchauffeur dodelijk ongeluk A16 Rotterdam vrijgesproken

0
Rotterdam - De vrachtwagenchauffeur die op 13 november 2017 betrokken was bij een dodelijk ongeval...

Brand in telefoonmusem Vlaggemanstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In het pand van het telefoonmuseum aan de Vlaggemanstraat in Rotterdam is dinsdagmorgen...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg