vrijdag, juli 30, 2021
14 C
Rotterdam
vrijdag 30 juli 2021

Aangehouden man uit Aruba al onwel voor het politietransport Night At The Park Veluweplein Den Haag (VIDEO)

Den Haag – Op Facebook is een video opgedoken van de arrestatie van een 42-jarige man uit Aruba. Op het muziekfestival Night at The Park werd hij aangehouden door agenten nadat hij had geroepen dat hij een vuurwapen bij zich zou hebben. De politie wilde de man aanhouden maar hij pleegde verzet. Hierop hebben politiemedewerkers de man met geweld aangehouden.

Mogelijk is de man door het toegepaste geweld onwel geworden. De politie verklaarde dat hij onderweg naar het bureau is onwel geworden, maar op het filmpje is te zien dat de man al niet meer reageerde voordat hij in het busje belandde. Het is nog onduidelijk waarom er toen niet direct medische hulp is ingeschakeld. Pas onderweg zijn agenten de reanimatie gestart. Hij kwam uiteindelijk in het ziekenhuis te overlijden.

Zie hieronder het bericht van de Rijksrecherche

De Rijksrecherche is onder leiding van het Openbaar Ministerie in Den Haag een onderzoek gestart naar de aanhouding en het daarop volgende onwel worden van een 42-jarige man uit Aruba die op familiebezoek was in Nederland. De man is in zeer kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis. De Rijksrecherche onderzoekt de oorzaak van het onwel worden van de man en daarbij wordt gekeken of er een verband bestaat tussen het handelen van de agenten en het onwel worden.

De man werd zaterdagavond 27 juni rond 21.45 uur bij het muziekfestival Night at the Park in het Haagse Zuiderpark aangehouden nadat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen had. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en de politie gebruikte daarom geweld tegen de man om hem over te brengen naar het politiebureau. Onderweg naar het politiebureau werd hij onwel. De agenten startten met reanimatie en een ambulance bracht de man in zeer kritieke toestand over naar het ziekenhuis

Getuigenoproep
De Rijksrecherche onderzoekt in een dergelijke situatie alle gebeurtenissen vanaf de eerste melding tot en met het onwel worden. Zo ontstaat een zo volledig mogelijk beeld van alle omstandigheden die een rol zouden kunnen hebben gespeeld.

Om er zeker van te zijn dat dit beeld inderdaad volledig is, willen de Rijksrechercheurs die belast zijn met het onderzoek graag in contact komen met mensen die zaterdagavond rond 21.45 uur ter hoogte van de ingang Veluweplein getuige zijn geweest van de aanhouding.

Ook is de Rijksrecherche op zoek naar mensen die de aanhouding gefilmd hebben. Getuigen kunnen zich tijdens kantoortijden melden op telefoonnummer 088-6992800. Beeldmateriaal kan worden gemaild naarinfo@rijksrecherche.nl.

 

Related Articles

Politie onderzoekt vermeend schietincident in Rotterdam-Zuid

0
Rotterdam - Donderdagavond 29 juli heeft er een vermeend schietincident plaatsgevonden op de Beijerlandselaan in...

Paard raakt te water Drieëndijk Heenvliet

0
De brandweer is begin van de middag opgeroepen voor een paard te water aan de...

Buurt geschokt na doodsteken 15-jarige jongen in Rotterdam-Beverwaard

0
Rotterdam - Buurtbewoners zijn geschokt na de dodelijk steekpartij in het park aan de Goedenraadweg...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Minderjarige jongen komt om bij steekpartij in Beverwaard

Minderjarige jongen komt om bij steekpartij in Beverwaard [...]

Minister: uur meer reistijd door maatregelen Haringvlietbrug

Minister: uur meer reistijd door maatregelen Haringvlietbrug [...]

Files sluiting Haringvlietbrug veel langer dan gedacht

Files sluiting Haringvlietbrug veel langer dan gedacht [...]

Blik over Bloemhof naar Kop van Zuid

Blik over Bloemhof naar Kop van Zuid [...]

Doodrijder van Rotterdamse en haar hond gaat jaar de cel in

Doodrijder van Rotterdamse en haar hond gaat jaar de cel in [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,005VolgersVolg