dinsdag, januari 26, 2021

Twee aanhoudingen en € 100.000 cash en 18 kilo’s synthetische drugs in beslag genomen

Driebergen – Op de Maasstraat in Amsterdam werden maandag 29 juni een 67-jarig man uit Breda en een 48-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen.

De Bredanaar leverde 5 kilo XTC aan de Amsterdammer. In de auto’s en in de woningen (in Breda en Haarlem) van de Bredanaar werd zo’n 13 kilo aan verschillende soorten synthetische drugs aangetroffen. Het ging om amfetamine, meth-amfetamine en XTC-pillen. Ook trof de politie grondstoffen aan ten behoeve van de vervaardiging van synthetische drugs. Er werd € 100.000 aan cash geld aangetroffen. Het geld, de drugs en de auto’s zijn in beslag genomen. De beide verdachten worden donderdag 2 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris van de Rechtbank Oost-Brabant.

Ondermijning
De actie sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is de vermenging van onder- en bovenwereld. Bij ondermijning gaat het om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Ondermijningsteams bestaan uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst. Zij werken nauw samen met gemeenten, provincies, bedrijven, instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere actie raakt en verstoort de criminele samenwerkingsverbanden.

BRON: Politie.nl

Related Articles

Wederom onrustig in Schilderswijk Den Haag

0
Den Haag - Ook in de Schilderswijk in Den Haag was het maandagavond weer onrustig....

Noodbevel in Gouda, groep raddraaiers steekt auto’s in brand

0
Gouda - Burgemeester Pieter Verhoeve heeft maandagavond twee keer een noodbevel afgegeven voor ongeregeldheden in...

Rellen in Rotterdam, politie zet traangas in en burgemeester Aboutaleb kondigt noodbevel af

0
Rotterdam - Rotterdam-Zuid is maandagavond veranderd in een oorlogsgebied nadat een groep van honderden jongeren...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg