woensdag, januari 20, 2021

Elf relschoppers Schilderswijk Den Haag langer vast

Twaalf relschoppers die in de nacht van maandag, dinsdag en woensdag jl. betrokken waren bij de geweldplegingen in de Schilderswijk zijn vandaag voorgeleid. De rechter-commissaris heeft besloten dat er elf langer blijven vastzitten.

Zeven verdachten zijn in bewaring gesteld waarvan er zes blijven vastzitten tot aan de themazitting van 15 juli as. Van één (minderjarige) verdachte is de bewaring geschorst.

Van vijf personen is de rechtmatigheid van de aanhouding getoetst door de rechter-commissaris. Van alle vijf is de aanhouding rechtmatig geacht. Dit brengt met zich mee dat deze vijf personen blijven vastzitten voor vooralsnog maximaal zes dagen.

Bij alle verdachten gaat het om de verdenking van openlijke geweldpleging.

Afgelopen nacht
De politie heeft afgelopen nacht een kleine tweehonderd personen aangehouden in de Schilderswijk. Het overgrote deel daarvan betrof mensen die het samenscholingsverbod negeerden, ondanks herhaalde oproepen van de politie zich te verwijderen. Alle aangehouden personen hebben de nacht in een politiecel doorgebracht.

De overtredingen van het samenscholingsverbod zijn door de politie afgehandeld met een boete. Het negeren van het samenscholingsverbod is een overtreding van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

De relschoppers die verdacht worden van misdrijven zoals openlijke geweldpleging, bedreiging, vernieling etc. zullen voor de rechter worden gebracht. Op dit moment zijn er door het OM dagvaardingen, gebiedsverboden en gedragsaanwijzingen uitgereikt. Het OM heeft op dit moment 72 zaken in behandeling.

Op dit moment zitten nog zestien personen vast. Dit aantal is inclusief de elf die vandaag voor de rechter-commissaris zijn gebracht. As. maandag vinden er opnieuw voorgeleidingen plaats bij de rechter-commissaris.

Eén minderjarige is inmiddels veroordeeld door de kinderrechter in een snelrechtzitting van vandaag.

BRON: Openbaar Ministerie

Related Articles

Samenvatting Persconferentie woensdag 20 januari : voornemen voor avondklok, en beperking bezoekers thuis

0
Zojuist hebben Premier Rutte en minister De Jonge in een persconferentie nieuwe extra coronamaatregelen bekend...

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Brandweervoertuig op zijn kant na ongeval Aveling Hoogvliet

0
Hoogvliet - Bij een ongeluk op de Aveling in Hoogvliet is woensdagmorgen een brandweervoertuig op...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg