Zeilboot met mast vast onder hefbrug Boskoop

zaterdag 11 juli 2015 17:36

Boskoop – Zaterdagmiddag is de brandweer gealarmeerd voor een dienstverlening bij de Hefbrug in Boskoop. Ter plaatse bleek het weer zover te zijn.. er was wederom een boot, ditmaal een zeilboot vast komen te zitten onder de Hefbrug in Boskoop. Aan Studio Alphen laat de schipper in een reactie weten dat hij door het groene licht is gevaren. ‘Maar de hefbrug ging blijkbaar niet ver genoeg omhoog’, aldus de man.

Het is niet de eerste keer dat er een boot/schip vast is komen te zitten onder de hefbrug. Twee weken geleden voer er een leeg zandschip tegen de hefbrug aan wat tot erg veel overlast leidde in Boskoop. Niet alleen bij de hefbrug in Boskoop maar ook bij de hefbrug in Waddinxveen is pas geleden een schip vast komen te zitten na een ongeval. Ditmaal vielen er geen gewonden.

De hefbrug in Boskoop wordt op afstand bediend. Twaalf meter is een standaard hoogte om de oeververbinding te openen. De brugwachter op afstand heeft de brug op die hoogte gezet terwijl de schipper er vanuit is gegaan dat de brug verder omhoog zou gaan. Hierdoor is de zeilboot in dit geval vast komen te zitten.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

IMG_3291kl IMG_3297kl IMG_3299kl] IMG_3306kl IMG_3307kl

 

Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

0 reacties

Zeilboot met mast vast onder hefbrug Boskoop
Schrijver:

 

 

Boskoop – Zaterdagmiddag is de brandweer gealarmeerd voor een dienstverlening bij de Hefbrug in Boskoop. Ter plaatse bleek het weer zover te zijn.. er was wederom een boot, ditmaal een zeilboot vast komen te zitten onder de Hefbrug in Boskoop. Aan Studio Alphen laat de schipper in een reactie weten dat hij door het groene licht is gevaren. ‘Maar de hefbrug ging blijkbaar niet ver genoeg omhoog’, aldus de man.

Het is niet de eerste keer dat er een boot/schip vast is komen te zitten onder de hefbrug. Twee weken geleden voer er een leeg zandschip tegen de hefbrug aan wat tot erg veel overlast leidde in Boskoop. Niet alleen bij de hefbrug in Boskoop maar ook bij de hefbrug in Waddinxveen is pas geleden een schip vast komen te zitten na een ongeval. Ditmaal vielen er geen gewonden.

De hefbrug in Boskoop wordt op afstand bediend. Twaalf meter is een standaard hoogte om de oeververbinding te openen. De brugwachter op afstand heeft de brug op die hoogte gezet terwijl de schipper er vanuit is gegaan dat de brug verder omhoog zou gaan. Hierdoor is de zeilboot in dit geval vast komen te zitten.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

IMG_3291kl IMG_3297kl IMG_3299kl] IMG_3306kl IMG_3307kl

 

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!