woensdag, januari 27, 2021

Grote brand op zolder van woning Boerhaavelaan Schoonhoven

Schoonhoven – De brandweer werd vanmiddag even voor 14:00 gealarmeerd voor een woningbrand op de Boerhaavelaan in Schoonhoven. Vrijwel direct werd er opgeschaald naar middelbrand en even later naar het sein ‘grote brand’. Er zou ook nog een persoon in de woning aanwezig zijn waarvoor ook direct een ambulance werd opgeroepen.

Er bleek op de bovenste verdieping van een woning brand te zijn ontstaan welke zich al snel uitbreidde naar het dak en daardoor ook naar de bovenste etage van de buren. Er zou nog iemand binnen zijn maar al snel bleek dit niet het geval. De brandweer heeft de brand snel onder controle weten te krijgen waardoor meerdere woningen leed bespaard werd. De ter plaatse gekomen ambulance kon onverrichter zaken retour.

Korte tijd later werd het sein ‘brandmeester’ geven waarna de meeste voertuigen de spullen weer konden gaan inpakken. Wel bleef de brandweer nog geruime tijd ter plaatse om te ventileren. Het CO-gehalte in de bovenverdieping was erg hoog. Het vuur richtte grote schade aan in beide woningen, zowel aan de voor- als achterzijde. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de bewoners verder bij te staan met de schade.

Een omstander welke in zijn auto voorbij reed zou de brand bovenin de woning hebben ontdekt en een 15-jarige jongen die nog in de woning zat hebben gered. De jongen had waarschijnlijk niet door dat de woning in brand stond. De automobilist sloeg een ruit in om de jongen te waarschuwen en zo uit de woning te halen.

Foto’s & tekst: Marco van Bemmel

image

image

image

image

image

Foto : Rogier Rietdijk

boerhaavelaan-schoonhoven

Related Articles

33 arrestaties na onrust in Rotterdam West en Zuid, rustig in Prins Alexander en Capelle aan den IJssel

0
Rotterdam - De vierde avond van de avondklok is in Rotterdam veel rustiger verlopen dan...

OM en politie richten zich tot ouders: “Houd kinderen thuis”

0
Rotterdam/Landelijk - De Openbaar Ministerie (OM) laat weten dat veel van de opgepakte relschoppers die...

Noodverordeningen voor winkelcentrums in Capelle aan den IJssel en Rotterdam Alexandrium

0
Rotterdam Oost - Zowel de gemeente Capelle aan den IJssel als de gemeente Rotterdam hebben...

1 REACTIE

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg