woensdag, oktober 27, 2021
13.9 C
Rotterdam
woensdag 27 oktober 2021

Grote brand op zolder van woning Boerhaavelaan Schoonhoven

Schoonhoven – De brandweer werd vanmiddag even voor 14:00 gealarmeerd voor een woningbrand op de Boerhaavelaan in Schoonhoven. Vrijwel direct werd er opgeschaald naar middelbrand en even later naar het sein ‘grote brand’. Er zou ook nog een persoon in de woning aanwezig zijn waarvoor ook direct een ambulance werd opgeroepen.

Er bleek op de bovenste verdieping van een woning brand te zijn ontstaan welke zich al snel uitbreidde naar het dak en daardoor ook naar de bovenste etage van de buren. Er zou nog iemand binnen zijn maar al snel bleek dit niet het geval. De brandweer heeft de brand snel onder controle weten te krijgen waardoor meerdere woningen leed bespaard werd. De ter plaatse gekomen ambulance kon onverrichter zaken retour.

Korte tijd later werd het sein ‘brandmeester’ geven waarna de meeste voertuigen de spullen weer konden gaan inpakken. Wel bleef de brandweer nog geruime tijd ter plaatse om te ventileren. Het CO-gehalte in de bovenverdieping was erg hoog. Het vuur richtte grote schade aan in beide woningen, zowel aan de voor- als achterzijde. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de bewoners verder bij te staan met de schade.

Een omstander welke in zijn auto voorbij reed zou de brand bovenin de woning hebben ontdekt en een 15-jarige jongen die nog in de woning zat hebben gered. De jongen had waarschijnlijk niet door dat de woning in brand stond. De automobilist sloeg een ruit in om de jongen te waarschuwen en zo uit de woning te halen.

Foto’s & tekst: Marco van Bemmel

image

image

image

image

image

Foto : Rogier Rietdijk

boerhaavelaan-schoonhoven

Related Articles

21-jarige verdachte aangehouden na schietpartij Schietbaanlaan Rotterdam (video)

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag 26 oktober een 21-jarige verdachte aangehouden naar aanleiding van...

Cocaïne ter waarde van bijna 40 miljoen euro in beslag genomen in Rotterdamse haven

0
Opnieuw is er een forse hoeveelheid cocaïne in beslag genomen in de Rotterdamse haven. Ditmaal...

Agenten trekken wapens op Koningslaan Rotterdam bij controle voertuig

0
Rotterdam - Dinsdag 26 oktober heeft de politie aan het begin van de middag een...

1 REACTIE

Comments are closed.

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest

Tentenkamp verder uitgebreid voor Halloweenfeest [...]

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam

Schietpartij op de Schietbaanlaan in Rotterdam [...]

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex

C.N.A. Looslaan krijgt toch appartementencomplex [...]

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen

Bouwwethouder vindt nieuw gaatje voor 28 woningen [...]

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes'

Rotterdam geeft clubs 'kadootjes' [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,072VolgersVolg