dinsdag, november 30, 2021
9.5 C
Rotterdam
dinsdag 30 november 2021

Lid arrestatieteam moet 2 jaar cel in na gewonde door schot met dienstwapen Heerlen

- advertentie -

De 30-jarige politieagent die op 22 augustus 2013 op een voertuig had geschoten waardoor er een gewonde viel moet als het aan het gerechtshof in Den Bosch ligt twee jaar de cel in.

De agent had op het voertuig geschoten uit noodweer toen volgens de agent de auto ervandoor wilde gaan. De agent lid van het arrestatieteam zag zich genoodzaakt zijn vuurwapen te gebruiken en schoot op de auto. Daardoor raakte niet de verdachte (bestuurder) maar een bijrijder gewond. Volgens een chirurg had het slachtoffer wel kunnen overlijden.

Justitie had de zaak in eerste instantie geseponeerd maar het slachtoffer was het daar niet mee eens en stapte naar het gerechtshof.

Volgens de rechtbank heeft de agent ondoordacht en buiten proportioneelgehandeld. Ook moet de agent 3500 euro smartengeld en 750 euro kledinggeld betalen aan het slachtoffer.

Het incident vond plaats op de parkeerplaats van coffeeshop Brothers in Heerlen. De bestuurder werd toen gezocht voor een ramkraak van een nacht eerder. Bovendien moest de verdachte nog een jaar zitten.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft inmiddels hoger beroep aangetekend tegen de straf. ”Dit is geen boef die op iemand schiet, maar een agent die zichzelf verdedigt”, aldus de woordvoerster van het OM vrijdag.

- Advertisement -
- Advertentie -
- Advertentie -

Laatste nieuws

- advertentie -

Meest gelezen

Like ons ook op

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,109VolgersVolg
- advertentie -