dinsdag, mei 18, 2021
15.3 C
Rotterdam
dinsdag 18 mei 2021

Hachim brengt mooi eind aan beroofde bejaarde man Rotterdam Centrum

De politie eenheid Rotterdam basisteam Centrum, kreeg een melding van een gevallen man. Ze gingen hierop direct ter plaatse en hebben geholpen. De omstanders vertelde dat meneer daar woonde. Maar dan, komt Hicham in beeld die aan de eenheid vraagt of het goed gaat met de meneer. Hij zou gezien hebben dat er mensen zijn portemonnee hadden gestolen.

Lees hieronder het verhaal van het basisteam Centrum.

 

 

“Op de ****straat is een man gevallen. Mogelijk is hij gewond. Graag even kijken of u daar kunt assisteren.” luidt de melding van de meldkamer. Samen met mijn maat Lenny rij ik naar de genoemde locatie. Als we ter plaatse komen zien we dat drie dames een bejaarde man in een rolstoel helpen. De dames vertellen ons ze in het bejaardenhuis een paar pandjes verderop werken en dat meneer Pieterse daar woont. Jaap Pieterse is duidelijk een ras echte Rotterdammer(t) en we horen hem zeggen: “Godskôllère, ga ik effe een pakkie shag halen, pleurt ik hier toch effe op m’n muil.” We zien dat Jaap opengeschaafde ellebogen en een kapotte broek heeft. Gelukkig zijn de dames met een rolstoel naar buiten gekomen om hem te redden. Eén van de dames is al begonnen met het ontsmetten en verbinden van de opgelopen wonden.

“Ik loop altijd effe een klein stukkie door de straat om m’n shag te halen hier op de hoek, maar ja, ik word ook ouder, dus het gaat soms niet meer zoals ik wil.” We zien dat Jaap in goede handen is, bedanken de dames voor hun goede zorgen en we wensen Jaap beterschap. Vervolgens stappen Lenny en ik in onze politieauto en rijden verder.

Ongeveer 100 meter verder zwaait er een jongen naar ons. “Meneer! Mag ik wat vragen?” roept hij. We zetten de auto langs de kant en de jongen komt naar ons toe rennen. “Hoe is het met die oude meneer?” vraagt hij. “Hij is gevallen en heeft wat schaafwonden, maar het is een taaie oude baas, dus dat komt wel goed.” antwoord Lenny. “Weet u zeker dat de man alleen gevallen is?” vraagt de jongen. “Ik zag dat er een paar mensen bij die oude man stonden nadat hij was gevallen. Het leek alsof ze iets pakten en daarna wegliepen. Omdat er toen mensen van het bejaardentehuis kwamen helpen, ben ik achter die andere mensen aan gelopen. Ik zag dat ze een portemonnee hadden en geld aan het tellen waren!” Hierna geeft de jongen, die Hicham blijkt te heten, ons een gedetailleerd signalement van de vier personen. Nadat we de gegevens van de Hicham hebben genoteerd, zijn we direct naar Jaap terug gegaan om te vragen of hij inderdaad zijn portemonnee kwijt was.

We treffen Jaap samen met zijn dames aan op de gang voor zijn kamer. En jawel, Jaap blijkt alleen nog zijn pakkie shag op zak te hebben. Zijn portemonnee is weg! Niet in zijn broekzak, niet op zijn kamer en ook niet op straat! Lenny en ik vliegen naar buiten en kammen de wijk uit. Tevergeefs. De laffe dieven zijn al weg… We gaan terug naar Jaap om een aangifte op te nemen terwijl buiten collega’s naar de daders uitkijken. Maar oude Jaap is zo geschrokken en van de leg dat hij er helemaal van in de war is. We spreken af dat de wijkagent de volgende morgen bij hem langs komt om de aangifte op te nemen.

Als we terug op het bureau zijn gaan we direct aan de gang: we vragen camerabeelden op, we zetten de getuigeverklaring van Hicham op papier en we verspreiden nogmaals het signalement van de dieven. Meer kunnen we op dit moment niet doen. Onze dienst zit er op en we gaan boos naar huis. Een bejaarde man beroven, wat een laffe daad…

Een dag later gaat de wijkagent naar oude Jaap om een aangifte op te nemen. De wijkagent neemt de tijd voor hem en Jaap doet zijn verhaal. “Tja, het ging allemaal zo snel… Ik weet nog dat een paar mensen mij hielpen en toen plots was mijn portemonnee weg…”

Die avond belt Hicham naar de meldkamer van de politie: “Ik loop hier door mijn straat en ik zie de vier mensen die gisteren die oude man hebben beroofd!” Meteen stuurt de meldkamer een eenheid naar de verdachten en één naar Hicham. De signalementen van de verdachten komt precies overeen met het signalement van de mensen die Hicham over straat zag lopen en in overleg met de Officier van Justitie mogen ze alle vier buiten heterdaad worden aangehouden.

Na het bekijken van de camerabeelden is te zien dat oude Japie inderdaad door deze mensen is beroofd. Tijdens hun verhoor ontkennen ze in eerste instantie, maar later geven ze toch toe. Ze zullen zich binnenkort moeten verantwoorden bij de rechter.

Hicham is op 20 juli door ons uitgenodigd op bureau Doelwater en heeft uit handen van de leiding een bedankje ontvangen. Door zijn oplettendheid is deze zaak tot een goed einde gekomen en zijn de boeven gepakt. Wij zijn trots op Hicham!

—————————————————————————————————————————–
De naam Jaap Pieterse is niet de echte naam van het slachtoffer, maar gebruikt om privacy redenen.

Het plaatsen van de foto en het gebruik van zijn eigen naam is in overleg gegaan met Hicham.

Bron : Politie eenheid Rotterdam

Afd. Communicatie 

Related Articles

Massale uitruk hulpdiensten voor onwelwording Groendalseweg Bleiswijk

0
Bleiswijk - De hulpdiensten rukten in de nacht van maandag op dinsdag in grote getale...

Gewonde na steekpartij Sibajakstraat Rotterdam

0
Rotterdam - Bij een steekpartij in de Sibajakstraat in Rotterdam is afgelopen nacht één persoon...

Fatale brand Boskoop had technische oorzaak

0
Boskoop - Het onderzoek naar de fatale brand aan Den Ham in Boskoop is afgerond....

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Man raakt gewond bij steekpartij in Rotterdam-Delfshaven

Man raakt gewond bij steekpartij in Rotterdam-Delfshaven [...]

Rotterdam zet gebouwen in spotlights voor songfestival

Rotterdam zet gebouwen in spotlights voor songfestival [...]

Studenten voeren actie in acht steden, waaronder Rotterdam

Studenten voeren actie in acht steden, waaronder Rotterdam [...]

Hoe houdt Stadion Feyenoord de PvdA nog binnenboord?

Hoe houdt Stadion Feyenoord de PvdA nog binnenboord? [...]

Ook IJslandse songfestivaldelegatie test negatief

Ook IJslandse songfestivaldelegatie test negatief [...]

Stay Connected

9,392FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg