woensdag, juli 28, 2021
16 C
Rotterdam
woensdag 28 juli 2021

Megavangst : 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens en grote hoeveelheden munitie in opslagbox Nieuwegein

Driebergen – De politie en het Openbaar Ministerie hebben vorige week woensdag in een opslagruimte in Nieuwegein een ongekend grote hoeveelheid vuurwapens aangetroffen. Het arsenaal in twee kluizen in twee opslagboxen bestaat uit 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens en grote hoeveelheden munitie. In de boxen is ook een tiental kogelwerende vesten in beslag genomen.

De wapenvondst werd gedaan in een onderzoek naar een groep verdachten, die zich bezig lijkt te houden met de voorbereiding van één of meerdere zéér ernstige delicten. In het onderzoek zijn acht mannen aangehouden uit Tiel, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Nieuwegein.

Doorzoekingen
Bij de doorzoeking van de woningen en garageboxen van de verdachten en andere betrokkenen is beslag gelegd op telefoons, sim-kaarten, usb-sticks, computers, notitieboekjes, een kilo cocaïne, zeven ons hasj, xtc-pillen, twee gestolen snelle personenauto’s, drie vuurwapens met munitie, waaronder een mini-Uzi machinepistool en een zelfgemaakte fragmentatiebom.

Aan de doorzoekingen is bijstand geleverd door Defensie. De gespecialiseerde zoekteams kunnen met geavanceerde radarapparatuur  in de bodem en achter muren verborgen ruimtes ontdekken.

Criminele groepen
Het Landelijk Parket van het OM en de landelijke recherche van de politie richten zich al enige tijd op criminele groepen die met gestolen auto’s en automatische vuurwapens liquidaties mogelijk maken. In toenemende mate wordt bij liquidaties gebruikgemaakt van automatische vuurwapens zoals Kalasjnikovs.

Beperkingen
Zeven van de verdachten zijn vrijdag door de rechter-commissaris in Amsterdam voor twee weken in bewaring gesteld. Het OM heef de verdachten beperkingen opgelegd. In het belang van het onderzoek mogen zij alleen contact hebben met hun advocaat.

Foto: Landelijke Eenheid

wapens illegaal Nieuwegein inval

Related Articles

Gezin overvallen in woning Reigerlaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den Ijssel - Een gezin is maandagmorgen vroeg in de ochtend overvallen in...

Toedracht dodelijke schietpartij Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel nog een raadsel; Wisam werd eerder mishandeld door broers

0
Capelle aan den IJssel - Het is nog een raadsel waarom de 37-jarige Wisam vrijdagavond...

Man ernstig gewond na mishandeling in Rotterdam-Centrum

0
Rotterdam - Een 30-jarige man is afgelopen zaterdag op zondagnacht zwaargewond geraakt nadat hij is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg [...]

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel [...]

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt [...]

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg [...]

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,998VolgersVolg