Megavangst : 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens en grote hoeveelheden munitie in opslagbox Nieuwegein

Date:

Share post:

- Advertisement -

Driebergen – De politie en het Openbaar Ministerie hebben vorige week woensdag in een opslagruimte in Nieuwegein een ongekend grote hoeveelheid vuurwapens aangetroffen. Het arsenaal in twee kluizen in twee opslagboxen bestaat uit 60 pistolen en revolvers, 9 handgranaten, 36 automatische wapens en grote hoeveelheden munitie. In de boxen is ook een tiental kogelwerende vesten in beslag genomen.

De wapenvondst werd gedaan in een onderzoek naar een groep verdachten, die zich bezig lijkt te houden met de voorbereiding van één of meerdere zéér ernstige delicten. In het onderzoek zijn acht mannen aangehouden uit Tiel, Wijk bij Duurstede, Utrecht en Nieuwegein.

Doorzoekingen
Bij de doorzoeking van de woningen en garageboxen van de verdachten en andere betrokkenen is beslag gelegd op telefoons, sim-kaarten, usb-sticks, computers, notitieboekjes, een kilo cocaïne, zeven ons hasj, xtc-pillen, twee gestolen snelle personenauto’s, drie vuurwapens met munitie, waaronder een mini-Uzi machinepistool en een zelfgemaakte fragmentatiebom.

Aan de doorzoekingen is bijstand geleverd door Defensie. De gespecialiseerde zoekteams kunnen met geavanceerde radarapparatuur  in de bodem en achter muren verborgen ruimtes ontdekken.

Criminele groepen
Het Landelijk Parket van het OM en de landelijke recherche van de politie richten zich al enige tijd op criminele groepen die met gestolen auto’s en automatische vuurwapens liquidaties mogelijk maken. In toenemende mate wordt bij liquidaties gebruikgemaakt van automatische vuurwapens zoals Kalasjnikovs.

Beperkingen
Zeven van de verdachten zijn vrijdag door de rechter-commissaris in Amsterdam voor twee weken in bewaring gesteld. Het OM heef de verdachten beperkingen opgelegd. In het belang van het onderzoek mogen zij alleen contact hebben met hun advocaat.

Foto: Landelijke Eenheid

wapens illegaal Nieuwegein inval

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd