Uitslaande brand verwoest basisscholencomplex Willem van Rijswijckstraat Rijswijk
via

 

 

Storm Ellen houdt huis in de regio

Storm Ellen houdt huis in de regio

Regio - Na storm Ciara en storm Dennis is het dit weekend de beurt voor storm Ellen. Ondanks dat de storm lang niet zo zwaar is als de voorgaande stormen van afgelopen weekenden, moet de brandweer toch regelmatig uitrukken voor diverse stormschades. Foto's door Remco...

Rijswijk – In een scholencomplex aan de Willem van Rijwijckstraat is een zeer grote brand uitgebroken. Bij aankomst van de brandweer was er flink wat rook te zien waarop de vlammen korte tijd later al uit het pand sloegen. De brand gaat gepaard met een forse rookontwikkeling.

Bij de brand zijn grote brokken asbest op het schoolplein terecht gekomen. Of er elders in de wijk asbest neerkomt door de verspreidde rook is niet bekend. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 2. En omliggende woningen moeten ramen en deuren gesloten houden. De politie heeft de omgeving groot afgezet.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de directeur van één van de schoken gaf al aan dat het waarschijnlijk geen kortsluiting is.

Bij de brand is een brandweerman lichtgewond geraakt. Dit gebeurde terwijl hij werkzaamheden rondom de brand verrichtte. Hij werd ter plekke behandeld en daarna afgelost.

De brand is nog steeds niet onder controle en breidt zich uit naar de rest van het schoolgebouw. De brandweer denkt nog uren nodig te hebben.

Foto’s : Erik Terpstra

image

image

image

image

image

image

image

image

 

Uitslaande brand verwoest basisscholencomplex Willem van Rijswijckstraat Rijswijk
Schrijver:

 

 

Rijswijk – In een scholencomplex aan de Willem van Rijwijckstraat is een zeer grote brand uitgebroken. Bij aankomst van de brandweer was er flink wat rook te zien waarop de vlammen korte tijd later al uit het pand sloegen. De brand gaat gepaard met een forse rookontwikkeling.

Bij de brand zijn grote brokken asbest op het schoolplein terecht gekomen. Of er elders in de wijk asbest neerkomt door de verspreidde rook is niet bekend. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 2. En omliggende woningen moeten ramen en deuren gesloten houden. De politie heeft de omgeving groot afgezet.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar de directeur van één van de schoken gaf al aan dat het waarschijnlijk geen kortsluiting is.

Bij de brand is een brandweerman lichtgewond geraakt. Dit gebeurde terwijl hij werkzaamheden rondom de brand verrichtte. Hij werd ter plekke behandeld en daarna afgelost.

De brand is nog steeds niet onder controle en breidt zich uit naar de rest van het schoolgebouw. De brandweer denkt nog uren nodig te hebben.

Foto’s : Erik Terpstra

image

image

image

image

image

image

image

image

 

Storm Ellen houdt huis in de regio

Storm Ellen houdt huis in de regio

Regio - Na storm Ciara en storm Dennis is het dit weekend de beurt voor storm Ellen. Ondanks dat de storm lang niet zo zwaar is als de voorgaande stormen van afgelopen weekenden, moet de brandweer toch regelmatig uitrukken voor diverse stormschades. Foto's door Remco...