zondag, oktober 24, 2021
7 C
Rotterdam
zondag 24 oktober 2021

Verzamelbericht : Dode en gewonden, en vooral veel overlast door Zomerstorm

Regionaal – De zomerstorm heeft in het hele land voor veel overlast en schade gezorgd. In combinatie met de regen en een verzadigde grond gingen vooral heel veel bomen tegen de vlakte. Veelal werden er auto’s vernield en autowegen versperd. Zo zijn een groot aantal wegen waaronder de A20, A12, A22, A44 een geruime tijd afgesloten geweest. Rijkswaterstaat moest eerst de wegen weer begaanbaar maken. In Wolfheze viel een dode nadat een boom op een auto terecht was gekomen. Daarnaast kwam in Amsterdam het tramverkeer volledig stil te liggen nadat meerdere bomen en takken de tramleidingen hadden beschadigd.

Hieronder de incidenten met een grotere impact.

Snelwegen A12 afgesloten na rommel op rijbanen
Rijkswaterstaat moest zaterdagmiddag de snelweg A12 en de A4 voor langere tijd stremmen. Er werden zoveel takken van de bomen gerukt dat het niet verantwoordelijk was om de snelweg nog open te houden. De A12 werd ter hoogte van Gouda in beide richtingen gesloten.  De A4 van Amsterdam naar Den Haag werd eveneens afgesloten. Pas nadat de troep was opgeruimd kon de weg weer open.

Twee gewonden nadat boom op auto valt Zoutkeetstraat Amsterdam
Twee personen in een personenvoertuig raakten zaterdagmiddag gewond nadat er een boom op hun auto was gevallen. De brandweer moest ter plaatse komen om de bestuurder uit het wrak te knippen. Beide personen zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Dode na boom op auto in Wolfheze
In Wolfheze is een man om het leven gekomen nadat er een boom op zijn auto was gevallen. Het slachtoffer zat in zijn auto bij het Bilderberghotel toen er een boom naar beneden viel. De brandweer kwam nog ter plaatse maar kon niets meer doen voor het slachtoffer. Hij overleed aan zijn verwondingen.

https://twitter.com/asmedianl/status/624951912861933568

Tramverkeer Amsterdam stil door stormschade
Het tramverkeer in Amsterdam is afgelopen zaterdag stilgelegd nadat meerdere bomen en takken de bovenleiding hadden beschadigd. Diverse trams kwamen daardoor stil te staan. Niet veel later werd bekend gemaakt dat alle trams kwamen te vervallen. De Amsterdamse vervoersmaatschappij weet nog niet wanneer de trams weer gaan rijden.

Gewonde na boom op auto Koninginnelaan Apeldoorn
Een automobilist raakte gewond toen er een boom op de Koninginnelaan op zijn auto was gevallen. De brandweer kwam met spoed ter plaatse en haalde de boom van het voertuig. Het slachtoffer is daarna met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen zijn onbekend.

Treinverkeer stilgelegd in Nederland
De NS heeft zaterdagmiddag voor een geruime tijd op diverse trajecten de treinen stil moeten leggen. Vooral in de Randstad en de omgeving van Utrecht en Amsterdam kwamen vele stremmingen voor. Door diverse omgevallen bomen waren diverse sporen gestremd. De extra reistijd liep daardoor al snel op tot een uur. De NS had bussen ingezet op de trajecten waar de bomen waren omgevallen. Ook bij Den Haag Hollands Spoor werden de trein stilgelegd. Een grote bouwkraan zorgde daar voor problemen. Een kogel van de kraan zwiepte door de harde wind flink heen en weer. De dreiging was snel voorbij.

Diverse evenementen afgelast door Noodweer
In heel het land zijn er diverse evenementen afgelast door het noodweer. Zo werd in Rotterdam de straatparade van het Zomercarnaval afgesloten. Ook Robin Rotterdam Unlimited werd afgelast. In Lichtenvoorde werd de Zwarte Cross voor twee uur stiltgelegd vanwege het aanhoudende noodweer.

 

 

 

 

 

Related Articles

Politie onderzoekt schietpartij Spuikreek Rotterdam

0
Rotterdam - De politie kreeg afgelopen nacht rond 02.00 uur de melding van een mogelijke...

Man in hand gestoken bij steekpartij van Swietenlaan Rotterdam

0
Rotterdam - Een man is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt na...

Politie lost schoten tijdens achtervolging op hoge snelheid door Woerden

0
Woerden (UT) - In de omgeving van de Molenvlietbaan heeft de politie zaterdagavond 23 oktober...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Spartaan’20 viert een jaartje later het 100-jarig bestaan

Spartaan’20 viert een jaartje later het 100-jarig bestaan [...]

Paal met voorpagina Het Vrije Volk blijft behouden

Paal met voorpagina Het Vrije Volk blijft behouden [...]

Laatste kans op ritten met lijn 11 en lijn 15 door Rotterdam

Laatste kans op ritten met lijn 11 en lijn 15 door Rotterdam [...]

Voorbereiding op 40ste marathon; iedereen kan plasje doen

Voorbereiding op 40ste marathon; iedereen kan plasje doen [...]

Man schiet te hulp bij ongeluk op A16; wordt zelf aangereden

Man schiet te hulp bij ongeluk op A16; wordt zelf aangereden [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,068VolgersVolg