woensdag, juli 28, 2021
16 C
Rotterdam
woensdag 28 juli 2021

Overzicht van stormschade in Leiden, Leiderdorp, Warmond en Oegstgeest

Boom valt op auto maar geen gewonden Haagweg Leiden
Vanmiddag zijn omstreeks 13:00 uur de politie en de ambulancedienst gealarmeerd voor een ongeval met letsel op de Haagweg in Leiden. Ter plaatse bleek er een enorme boom te zijn omgevallen op de weg. Een personenauto welke er net langs reed was de pineut, de boom kwam op de auto terecht. Omdat er sprake zou zijn van een beknelling kwam ook de brandweer ter plaatse. De inzittenden zijn uiteindelijk door de hulp van omstanders uit het voertuig gehaald. Zij kwamen na controle van het ambulancepersoneel met de schrik vrij. Een tweetal tankautospuiten en een autoladder zijn ter plaatse om de boom te verwijderen van de weg. De auto raakte door het ongeval zwaarbeschadigd. De inzittenden van het voertuig zijn door een ander voertuig opgehaald.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

Bomen waaien tegen woning Dragontuin Leiderdorp
Vammiddag is brandweerpost Leiderdorp gealarmeerd voor een melding stormschade aan de Dragontuin in Leiderdorp. Ter plaatse bleken er twee bomen in dezelfde straat te zijn omgewaaid tegen een woning aan. De brandweer is ter plaatse gekomen maar heeft uiteindelijk weinig kunnen betekenen. Gemeente Leiderdorp heeft het incident uiteindelijk afgehandeld. Door de omgewaaide boom zijn een tweetal voertuigen beschadigd. Een voertuig is in ieder geval opgehaald door een berger. Een ander voertuig moest eerst worden vrijgemaakt in verband met een boom die op de auto lag. Of er ook schade aan de tweetal woningen zijn is onbekend.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

Tak breekt van boom Pinksterbloem Leiderdorp
Vanmiddag omstreeks kwart voor 5 is brandweerpost Leiderdorp gealarmeerd voor een melding stormschade op de Pinksterbloem in Leiderdorp. Ter plaatse bleek er een kleine tak afgebroken te zijn. De brandweer heeft de tak vakkundig verwijderd waarna men weer retour is gegaan.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.nl

Boom waait om, andere boom staat op omvallen Beukenschans Leiderdorp

Vanmiddag is omstreeks half 5 brandweerpost Leiderdorp gealarmeerd voor een stormschade melding aan de Beukenschans in Leiderdorp. Ter plaatse was een boom omgewaaid, een ander stond op het punt om om te waaien. De brandweer is ter plaatse gekomen en hebben de bomen in stukken gezaagd waarna zij weer retour konden gaan.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

 

IMG_3959 IMG_3956

Grote boom blokkeert toegangsweg Rhijngeesterstraatweg Oegstgeest 

Vanmiddag is om 17:30 uur brandweerpost Oegstgeest gealarmeerd voor een stormschademelding aan de Rhijngeesterstraatweg in Oegstgeest. Ter plaatjes was een grote dikke boom omgewaaid waarna deze een toegangsweg blokkeerde. De brandweer is met gepaste spoed ter plaatse gekomen waarna zij de boom in stukken hebben gezaagd. Doordat het een grote betrof duurde het even voordat de weg weer vrij was. Nadat alles klaar was is de brandweer naar een vervolgmelding gegaan.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com’

Boom uit grond blokkeert weg van Brouchhovlaan Oegstgeest 
Vanavond is brandweerpost Oegstgeest ter plaatse gegaan naar de Van Brouchhovenlaan in Oegstgeest voor een melding van stormschade. Ter plaatse bleek een boom uit de grond getrokken te zijn en de weg te blokkeren. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd waarna men retour is gegaan.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

Brandweer verwijderd gevaarlijke boom Vlietwei Warmond
Vanavond is om 19:48 uur brandweerpost Warmond gealarmeerd voor een stormschade melding op de Vlietwei in Warmond. Ter plaatse bleek een boom op het punt te staan om om te vallen in de richting van een naastgelegen woning. Brandweerpost Warmond is ter plaatse gekomen waarna zij hebben bekeken hoe zij het beste de boom kunnen neerhalen. Uiteindelijk heeft de brandweer via het dak van de naastgelegen woning een touw bevestigd aan de boom waarna deze via de tankautospuit op spanning is gezet en veilig is neergehaald door achteruit te rijdn met de tankautospuit. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd waarna zij weer retour zijn gegaan.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

Meerdere bomen omgewaaid Oranje Nassaulaan Warmond
Vanavond hebben vele bomen het zwaar te verduren gehad door de zware zomerstorm. In Warmond was misschien wel het toppunt. Meerdere bomen op de Oranje Nassaulaan in Warmond zijn op een zo’n 150 meter afstand van elkaar door de zware zomerstorm omgewaaid of uit de grond getrokken. De meeste grote bomen kwamen in tuinen van bewoners terecht, waarvan er een grote boom over het wegdek op het wegdek van de Oranje Nassaulaan terecht is gekomen. Deze boom is in stukken gezaagd waarna het wegdek weer vrijgegeven kon worden.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

Brandweer haalt boom om Laan van Oud Poelgeest Oegstgeest
Vanavond is omstreeks 21:15 uur brandweerpost Oegstgeest gealarmeerd voor een melding stormschade aan de Laan van oud Poelgeest in Oegstgeest. Ter plaatse bleek een boom al gedeeltelijk uit de grond te zijn getrokken waarop de brandweer heeft besloten om de boom uit voorzorg neer te halen om gevaarlijke situaties op het fietspad en de grote weg te voorkomen. De brandweer heeft de boom neergehaald waarna deze in stukken is gezaagd. De Laan van oud Poelgeest was ten tijden van deze werkzaamheden afgesloten vanaf de Laan van Alkemade in de richting naar Leiden.

Foto’s: District 16 / K. Jongen – KJfotografie.com

Related Articles

Gezin overvallen in woning Reigerlaan Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den Ijssel - Een gezin is maandagmorgen vroeg in de ochtend overvallen in...

Toedracht dodelijke schietpartij Valeriusrondeel Capelle aan den IJssel nog een raadsel; Wisam werd eerder mishandeld door broers

0
Capelle aan den IJssel - Het is nog een raadsel waarom de 37-jarige Wisam vrijdagavond...

Man ernstig gewond na mishandeling in Rotterdam-Centrum

0
Rotterdam - Een 30-jarige man is afgelopen zaterdag op zondagnacht zwaargewond geraakt nadat hij is...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg

Auto raakt paal en slaat over de kop op Rietdekkerweg [...]

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel

Man ernstig gewond door mishandeling op of rond Coolsingel [...]

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt

Nieuw middel voor wie geen antistoffen tegen corona aanmaakt [...]

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg

Files door vervanging tramrails Wolphaertsbocht-Pleinweg [...]

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files

Ongeval met meerdere auto's in Ketheltunnel; veel files [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
7,999VolgersVolg