woensdag, januari 20, 2021

Geen spoed dan ook geen politie tijdens CAO actie

Landelijk – Heeft u vandaag een melding van bijvoorbeeld blikschade bij een aanrijding, een kat in de boom of geluidsoverlast van de buren. Dan kan het zo zijn dat er geen politie voor komt opdraven. Met de actie die zij voeren voor een beter CAO wordt er alleen uitgerukt voor noodsituaties. De actie begint maandagmorgen om negen uur en duurt tot 23:59 uur. Indien de actie niets oplevert komt daar vanaf volgende week iedere keer een dag bij. Een week later komt daar dan ook de woensdag bij.
Spoedmeldingen niet in het geding.

Geen zorgen tijdens noodsituatie
Woordvoerders van de politiebonden laten weten dat mensen in een noodsituatie gewoon kunnen rekenen op de politie. De spoeddiensten zijn gewoon volledig bezet en zullen hulpverlenen indien nodig. Wel worden deze spoeddiensten vrijgemaakt van bijvoorbeeld bovenstaande meldingen.

Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie liet eerder weten het onbegrijpelijk te vinden dat de politiebondenweer actie gaan voeren. Volgens hem heeft het kabinet extra geld uitgetrokken voor onder meer vijf procent loonsverhoging. De bonden vinden echter dat de minister zich van de domme houdt en heel goed weet waarom agenten opnieuw actie voeren.

 

De politieagenten vinden dat de minister meer moet doen dan alleen een loonsverhoging. Zij willen graag hun 21 vrije weekenden houden en er moet ook gekeken worden naar het pensioenpotje en de vele extra overwerkuren.

 

Geen Spoed wel Politie

Related Articles

Ontsnapte gevangene zit weer achter slot en grendel Rotterdam-Kralingen

0
Rotterdam - De politie heeft dinsdag de 21-jarige gevangene welke vrijdag was gevlucht tijdens begeleid...

Brandweervoertuig op zijn kant na ongeval Aveling Hoogvliet

0
Hoogvliet - Bij een ongeluk op de Aveling in Hoogvliet is woensdagmorgen een brandweervoertuig op...

Woningen ontruimd na brand in hennepkwekerij Stolpmand Hoogvliet

0
Hoogvliet - Een nog onbekend aantal woningen op de Stolpmand is woensdagmorgen ontruimd nadat er...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,201FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg