dinsdag, januari 19, 2021

Verdachte beroving niet gewond door politiekogel Bloemenlaan Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een waarschuwingsschot gelost op de Bloemenlaan in Rotterdam-Zuid. De verdachte was gevlucht na een beroving en richtte zijn wapen op de agenten toen hij op de vlucht was geslagen. Bij de aanhouding zagen agenten zich genoodzaakt om hun vuurwapen te gebruiken. Eén verdachte is gewond geraakt aan zijn been. Uit nader onderzoek ik gebleken dat dit is gekomen door schot van zijn eigen vuurwapen.

Maandagochtend 10 augustus omstreeks 01.10 uur kreeg de politie een melding dat er een gewelddadige beroving met vuurwapen op de Bloemenlaan in Rotterdam zou hebben plaatsgevonden door één of meerdere personen. Politieagenten waren snel ter plaatse. Een slachtoffer van de beroving troffen zij niet aan. Wel zagen agenten verderop in de straat een auto staan waarin de twee mogelijke verdachten zouden zitten. Toen agenten bij de auto kwamen, ging één van de inzittenden er direct vandoor. De agent zag dat de man een vuurwapen in zijn handen had. Hierop zagen agenten zich genoodzaakt hun vuurwapen te gebruiken. Kort hierop kon de verdachte en de man in de auto worden aangehouden.

Onderzoek
Beide verdachten komen uit Rotterdam en zijn respectievelijk 18 en 21 jaar. Een van hen bleek gewond te zijn aan zijn been. Uit nader onderzoek ik gebleken dat dit is gekomen door een schot van zijn eigen vuurwapen. Naar de toedracht van de beroving is een onderzoek ingesteld.

Foto’s : Dennis Vervoorn

1234

Related Articles

Caravan in brand gestoken Valkenhof Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - Op het Valkenhof is rond 00.30 uur een caravan in...

Brandweer onderzoekt illegaal gedumpt afval Hoofdweg Capelle aan den IJssel

0
Capelle aan den IJssel - De brandweer heeft rond 17.00 uur onderzoek gedaan naar een...

Bewoner Aafje Smeetsland overleden na eerdere brand in verpleeghuis

0
Rotterdam - Een bewoner van verpleeghuis Aafje Smeetsland die aflopen woensdag gewond raakte bij een...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,199FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg