zaterdag, mei 8, 2021
10.4 C
Rotterdam
zaterdag 8 mei 2021

Verdachte beroving niet gewond door politiekogel Bloemenlaan Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een waarschuwingsschot gelost op de Bloemenlaan in Rotterdam-Zuid. De verdachte was gevlucht na een beroving en richtte zijn wapen op de agenten toen hij op de vlucht was geslagen. Bij de aanhouding zagen agenten zich genoodzaakt om hun vuurwapen te gebruiken. Eén verdachte is gewond geraakt aan zijn been. Uit nader onderzoek ik gebleken dat dit is gekomen door schot van zijn eigen vuurwapen.

Maandagochtend 10 augustus omstreeks 01.10 uur kreeg de politie een melding dat er een gewelddadige beroving met vuurwapen op de Bloemenlaan in Rotterdam zou hebben plaatsgevonden door één of meerdere personen. Politieagenten waren snel ter plaatse. Een slachtoffer van de beroving troffen zij niet aan. Wel zagen agenten verderop in de straat een auto staan waarin de twee mogelijke verdachten zouden zitten. Toen agenten bij de auto kwamen, ging één van de inzittenden er direct vandoor. De agent zag dat de man een vuurwapen in zijn handen had. Hierop zagen agenten zich genoodzaakt hun vuurwapen te gebruiken. Kort hierop kon de verdachte en de man in de auto worden aangehouden.

Onderzoek
Beide verdachten komen uit Rotterdam en zijn respectievelijk 18 en 21 jaar. Een van hen bleek gewond te zijn aan zijn been. Uit nader onderzoek ik gebleken dat dit is gekomen door een schot van zijn eigen vuurwapen. Naar de toedracht van de beroving is een onderzoek ingesteld.

Foto’s : Dennis Vervoorn

1234

Related Articles

Amsterdammer (21) aangehouden voor serie explosies in Rotterdam

0
Rotterdam - Politieonderzoek leidde vrijdagvanavond naar een verdachte die in verband wordt gebracht met een...

Vrachtwagen kantelt op Reewegviaduct A15 Rotterdam

0
Rotterdam - Op het Reewegviaduct boven de A15 in Rotterdam is vrijdagavond rond 21.00 uur...

Dode en gewonden na ernstig ongeval A20 Schiedam (video)

0
Schiedam - Bij een ernstig auto-ongeluk op de A20 ter hoogte van Schiedam is vrijdagavond...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois

Vrachtwagen met container kantelt op A15 bij Charlois [...]

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam

Politie pakt Amsterdammer (21) voor explosies in Rotterdam [...]

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With

Weer een mooie dag voor terrassen in Witte de With [...]

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk

Nieuwe Primark al even open, maar het blijft druk [...]

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen

Ziekenhuizen kunnen zorg voor Songfestival niet garanderen [...]

Stay Connected

9,383FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg