vrijdag, juli 30, 2021
14 C
Rotterdam
vrijdag 30 juli 2021

Verdachte beroving niet gewond door politiekogel Bloemenlaan Rotterdam

Rotterdam – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een waarschuwingsschot gelost op de Bloemenlaan in Rotterdam-Zuid. De verdachte was gevlucht na een beroving en richtte zijn wapen op de agenten toen hij op de vlucht was geslagen. Bij de aanhouding zagen agenten zich genoodzaakt om hun vuurwapen te gebruiken. Eén verdachte is gewond geraakt aan zijn been. Uit nader onderzoek ik gebleken dat dit is gekomen door schot van zijn eigen vuurwapen.

Maandagochtend 10 augustus omstreeks 01.10 uur kreeg de politie een melding dat er een gewelddadige beroving met vuurwapen op de Bloemenlaan in Rotterdam zou hebben plaatsgevonden door één of meerdere personen. Politieagenten waren snel ter plaatse. Een slachtoffer van de beroving troffen zij niet aan. Wel zagen agenten verderop in de straat een auto staan waarin de twee mogelijke verdachten zouden zitten. Toen agenten bij de auto kwamen, ging één van de inzittenden er direct vandoor. De agent zag dat de man een vuurwapen in zijn handen had. Hierop zagen agenten zich genoodzaakt hun vuurwapen te gebruiken. Kort hierop kon de verdachte en de man in de auto worden aangehouden.

Onderzoek
Beide verdachten komen uit Rotterdam en zijn respectievelijk 18 en 21 jaar. Een van hen bleek gewond te zijn aan zijn been. Uit nader onderzoek ik gebleken dat dit is gekomen door een schot van zijn eigen vuurwapen. Naar de toedracht van de beroving is een onderzoek ingesteld.

Foto’s : Dennis Vervoorn

1234

Related Articles

Politie onderzoekt vermeend schietincident in Rotterdam-Zuid

0
Rotterdam - Donderdagavond 29 juli heeft er een vermeend schietincident plaatsgevonden op de Beijerlandselaan in...

Paard raakt te water Drieëndijk Heenvliet

0
De brandweer is begin van de middag opgeroepen voor een paard te water aan de...

Buurt geschokt na doodsteken 15-jarige jongen in Rotterdam-Beverwaard

0
Rotterdam - Buurtbewoners zijn geschokt na de dodelijk steekpartij in het park aan de Goedenraadweg...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Minderjarige jongen komt om bij steekpartij in Beverwaard

Minderjarige jongen komt om bij steekpartij in Beverwaard [...]

Minister: uur meer reistijd door maatregelen Haringvlietbrug

Minister: uur meer reistijd door maatregelen Haringvlietbrug [...]

Files sluiting Haringvlietbrug veel langer dan gedacht

Files sluiting Haringvlietbrug veel langer dan gedacht [...]

Blik over Bloemhof naar Kop van Zuid

Blik over Bloemhof naar Kop van Zuid [...]

Doodrijder van Rotterdamse en haar hond gaat jaar de cel in

Doodrijder van Rotterdamse en haar hond gaat jaar de cel in [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,005VolgersVolg