Verdachte beroving niet gewond door politiekogel Bloemenlaan Rotterdam

Date:

Deel bericht:

Rotterdam – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een waarschuwingsschot gelost op de Bloemenlaan in Rotterdam-Zuid. De verdachte was gevlucht na een beroving en richtte zijn wapen op de agenten toen hij op de vlucht was geslagen. Bij de aanhouding zagen agenten zich genoodzaakt om hun vuurwapen te gebruiken. Eén verdachte is gewond geraakt aan zijn been. Uit nader onderzoek ik gebleken dat dit is gekomen door schot van zijn eigen vuurwapen.

Maandagochtend 10 augustus omstreeks 01.10 uur kreeg de politie een melding dat er een gewelddadige beroving met vuurwapen op de Bloemenlaan in Rotterdam zou hebben plaatsgevonden door één of meerdere personen. Politieagenten waren snel ter plaatse. Een slachtoffer van de beroving troffen zij niet aan. Wel zagen agenten verderop in de straat een auto staan waarin de twee mogelijke verdachten zouden zitten. Toen agenten bij de auto kwamen, ging één van de inzittenden er direct vandoor. De agent zag dat de man een vuurwapen in zijn handen had. Hierop zagen agenten zich genoodzaakt hun vuurwapen te gebruiken. Kort hierop kon de verdachte en de man in de auto worden aangehouden.

- Advertisement -

Onderzoek
Beide verdachten komen uit Rotterdam en zijn respectievelijk 18 en 21 jaar. Een van hen bleek gewond te zijn aan zijn been. Uit nader onderzoek ik gebleken dat dit is gekomen door een schot van zijn eigen vuurwapen. Naar de toedracht van de beroving is een onderzoek ingesteld.

Foto’s : Dennis Vervoorn

1234
- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Traumahelikopter ingezet voor onwel persoon op kermis Capelle aan den IJssel

Capelle aan den IJssel - Vrijdagmiddag 26 april rond 17.50 uur is een persoon op het terrein van...

Brand in appartementencomplex Prinsenplein Rotterdam

Rotterdam - Vrijdagmiddag 26 april rond 13.00 uur is er brand uitgebroken in een flatgebouw aan het Prinsenplein...

Vuurwapens en messen van straat na actie preventief fouilleren in Rotterdam-Charlois

Rotterdam - Bij een zogeheten preventief fouilleeractie in Rotterdam Charlois heeft de politie op vrijdag 19 april twee...

Woning vol rook door schoorsteenbrand Dilledonk-Zuid Spijkenisse

Spijkenisse - Donderdagavond 25 april is er brand uitgebroken in een schoorsteen van een woning aan de Dilledonk-Zuid...