Politie onderzoekt schietpartij Rob van Spaendonckstraat Tilburg

Date:

Deel bericht:

Tilburg – In de Rob van Spaendonckstraat is vanmiddag een man gewond geraakt bij een schietincident. Vijf mannen zijn aangehouden, waaronder de gewonde man. Een zesde voortvluchtige wordt nog gezocht.

- Advertisement -

Rond 15.00 uur op vrijdagmiddag 14 augustus melden meerdere getuigen dat er geschoten wordt in de wijk Korvel. Een auto is beschoten in de Rob van Spaendonckstraat met daarin drie mannen.

Agenten die aankomen zien de auto in de straat zonder inzittenden. Op aanwijzingen van getuigen vinden zij een licht gewonde man (25) in een huis. Hij wordt aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. Twee andere verdachten (20 en 25 jaar) melden zich bij een politiebureau. Ook zij worden aangehouden. Rond 15.15 uur wordt een vierde verdachte aangehouden een straat verderop in de wijk.

Tweede plaats delict

Om 16.00 uur blijkt ook op de Johannes van Zantenstraat te zijn geschoten. De technische recherche start daar een onderzoek omdat op de Rob van Spaendonckstraat de zoektocht naar een (mogelijk gewapende) verdachte nog bezig is. Meerdere hulzen worden gevonden in beide straten.

Rond 17.00 uur doorzoekt een arrestatieteam met toestemming van de Hoofdofficier van Justitie een woning, maar vindt niet de (gewapende) voortvluchtige. Ook de politiehelikopter is in de lucht om ondersteuning te bieden bij de opsporing. Een vijfde verdachte (een 32-jarige man) wordt rond 18.20 uur aangehouden met toestemming van de officier van justitie in een woning in de wijk Korvel.

Ook in de Rob van Spaendonckstraat wordt technisch onderzoek uitgevoerd en een buurtonderzoek gehouden. De verdachten worden gehoord.

 

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...