maandag, januari 25, 2021

Man opent vuur met kalasjnikov in Thalys trein Frankrijk

Arras – Een man heeft vrijdag het vuur geopend in een trein van Thalys die onderweg was vanuit Amsterdam naar Parijs. De man wilde met zijn kalasjnikov mogelijk een bloedbad aanrichten in de trein. Echter hadden twee amerikaanse militairen in de gaten dat de man achter een wc-deur een zwaar wapen aan het doorladen was.

Toen de man achter de deur vandaan kwam werd hij direct overmeesterd door de twee miltairen. Zij konden echter niet voorkomen dat hij toch een paar schoten wist te lossen. Door de kogels raakten een Brit en een Amerikaan gewond. Één van hen is ernstig aan toe. Het is niet bekend of er ook Nederlanders in de trein zaten.
Het incident vondt plaats ter hoogte van Arres, na het incident is de trein omgeleid naar het station. De schutter werd daar overgedragen aan de politie. Het is nog niet helemaal duidelijk waarom de man het vuur opende. Mogelijk is er sprake van een terroristisch motief.
Volgens het Franse medium La Voix du Nord is de vermoedelijke dader tussen de 30 en 40 jaar oud, en van Noord-Afrikaanse afkomst. Het incident wordt onderzocht door de politie.

Related Articles

Vrouw (59) overleden in woning Vrankenstraat Dordrecht

0
Dordrecht - De politie een groot onderzoek gestart na de vondst van een overleden 59-jarige...

Veel rook bij brand in kelderboxen Fioringras Spijkenisse

0
Spijkenisse - Bij een brand in een kelderbox aan de Fioringras in Spijkenisse is zondagmiddag...

Felle brand in woning Krekelstraat Rotterdam

0
Rotterdam - In een woning aan de Krekelstraat even op de zolder etage zondag middag...

Laatste Nieuws

Stay Connected

9,212FansLike
640VolgersVolg
7,968VolgersVolg