maandag, september 27, 2021
17.8 C
Rotterdam
maandag 27 september 2021

PRO247 : Politie ondersteunt bij ongeval met gevallen fietser Rotterdam-Ommoord

Rotterdam – De politie heeft wederom een nieuw filmpje gepresenteerd op hun Youtube kanaal. Dit maal laten zij zien wat ze doen naast het ‘boeven vangen’. Ze assisteren bij een ongeval met de fiets. waarbij een man met zijn hoofd op het wegdek is gekomen. Klik snel verder voor de video.

Onderstaande beschrijving komt vanaf hun YouTube kanaal

Hulpverlening. Een taak waar politiemensen op straat het grootste gedeelte van de dag mee bezig zijn. Naast het handhaven van de openbare orde en het ‘boeven vangen’ is het verlenen van hulp aan hen die deze behoeven onze belangrijkste taak, maar voor de meeste politiemensen ook de reden waarom zij voor deze baan gekozen hebben. Het helpen van mensen!

Hulpverlenen is een breed begrip. Uiteraard gaan we met toeters en bellen naar heftige meldingen als een (kinder) reanimatie, verdrinkingen en assisteren we bij aanrijdingen met letsel, of gaan we samen met de ambulance naar meldingen van iemand met een epileptische aanval of agressie door suikerziekte. Natuurlijk zijn we ook bij heftige meldingen wanneer iemand het leven niet meer ziet zitten. Het proberen om deze persoon op andere gedachten en in veiligheid te brengen is iets waar we vaak mee in aanraking komen. Of de verwarde persoon die we in een zwaar vervuilde woning in een onleefbare situatie aantreffen in beeld brengen bij de hulpverleningsinstanties. Het hoort allemaal bij het politiewerk.

Echter zijn het vaak de kleine dingen die het politiewerk zo mooi, bijzonder en dankbaar maken. Iemand helpen die op het balkon staat waarvan de deur is dichtgevallen, een ‘tilletje’ aan een hoogbejaard persoon die in de nachtelijke uren naast zijn of haar bed is gevallen of alleen maar even die schouder om op te huilen als iemand het door alle emoties niet meer ziet zitten. Kleine dingen die het verschil maken!

Zoals ook in deze DailyJob video van de eerste opvang van een oudere man die met zijn fiets ten val is gekomen en daardoor letsel aan zijn gezicht heeft opgelopen. Op het eerste oog misschien een typische melding voor ambulance, maar gezien de politie vaak als eerste ter plaatse kan zijn verlenen wij waar mogelijk eerste hulp aan een slachtoffer. Ligt hij niet gevaarlijk op de weg met oog op ander verkeer? Zijn er levensgevaarlijke verwondingen? Is de persoon goed aanspreekbaar of verslechterd zijn situatie misschien nog? Kan hij uit zichzelf zijn naam en adres opgeven? Moet er familie op de hoogte worden gesteld? Gebruikt hij misschien belangrijke medicijnen of is hij bekend met bepaalde aandoeningen, zoals bijvoorbeeld hartproblemen? Die eerste inschatting maken we en deze informatie geven we mee aan het personeel van de ambulance. In dit geval gaat het slachtoffer voor een korte behandeling met de GGD naar het ziekenhuis en zorgen we dat zijn fiets netjes wordt thuisgebracht. Hulpverlening. Voor ons een Daily Job!

 

Bron : Youtube kanaal Politie Pro247

Related Articles

Automobilist veroorzaakt ongeluk, lachgas vermoedelijke oorzaak Laan van Avant-Garde Rotterdam

0
Rotterdam - Een automobilist heeft zondagavond op de Laan van Avant-garde in Rotterdam-Nesselande een éénzijdig...

Politie stuit per toeval op Red Bull-bolides van Max Verstappen

0
Agenten van Team Verkeer Den Haag stuitten vannacht bij toeval op wel heel bijzondere voertuigen....

Vrouw raakt met auto te water Baljuwlaan Spijkenisse

0
Spijkenisse - Een vrouw is zondagochtend met haar auto in de sloot terechtgekomen. Het ongeluk...

Laatste Nieuws

Partner Content Dagblad010

Woonstad maakt Tarwewijk duurder

Woonstad maakt Tarwewijk duurder [...]

Filmopnamen In Narcissenstraat; Lange Hilleweg even dicht

Filmopnamen In Narcissenstraat; Lange Hilleweg even dicht [...]

Aandacht voor Rotterdam Cycling on Tour

Aandacht voor Rotterdam Cycling on Tour [...]

Oude terrein TOGR volledig overwoekerd

Oude terrein TOGR volledig overwoekerd [...]

Nederland op 2 miljoen positieve tests; Rotterdam op 98.141

Nederland op 2 miljoen positieve tests; Rotterdam op 98.141 [...]

Stay Connected

9,411FansLike
640VolgersVolg
8,068VolgersVolg