Supporters NAC en Feyenoord raken slaags tijdens uitgaansnacht in Breda en keren zich tegen de politie

Date:

Share post:

Breda – Agenten die toezicht hielden in het uitgaanscentrum hebben een rumoerige nacht beleefd, waarbij NAC en Feyenoord supporters met elkaar slaags raakten. Een van de agenten werd geschopt, een andere politieman liep een kneuzing aan zijn hand op Er werden tijdens de horecadienst in totaal zes verdachten aangehouden, waarvan er vier vanwege de ongeregeldheden.

De vechtpartij ontstond rond 03.00 uur op de Visserstraat. Daar hadden NAC aanhangers het aan de stok gekregen met een groep Feyenoord supporters. Kennelijk scandeerden de Rotterdammers : “Feyenoord Rotterdam”. Toen agenten ingrepen, keerde het geweld zich tegen hen.

Linie
Er werd een linie gevormd door de politiemensen van de horecadienst, de noodhulp en enkele portiers. Hondengeleiders en agenten te paard verleenden bijstand. Een 22-jarige Bredanaar die slaande bewegingen maakte naar de dienders werd onder veel verzet aangehouden. Hierna werd de Potkansteeg schoon geveegd waardoor een veiligere werksituatie ontstond. Voor een café op de Havermarkt werd een 27-jarige Bredanaar aangehouden ter zake belediging. Deze verdachte verzette zich bij zijn arrestatie en zou een van de agenten geschopt hebben. Ook een 21-jarige Tilburger werd op de Havermarkt aangehouden ter zake belediging. Een 19-jarige Bredanaar werd omstreeks 03.35 uur op aanwijzing van het cameratoezicht op de Havermarkt aangehouden ter zake opruiing,

Overige aanhoudingen
Een 18-jarige man uit Lage Zwaluwe en een 39-jarige Bredanaar werden op de Potkanstraat aangehouden omdat zij in het bezit waren van cocaïne.

Daders aangepakt
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er streng tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk, maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Met het openbaar ministerie is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en andere personen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

<i>Bron: automatisch overgenomen van Politie.nl </i>

- Advertisement -

Gerelateerd