Nieuwe methode om overvallen op juwelier te voorkomen

Date:

Deel bericht:

Inbrekers kunnen in het vervolg beter uit de buurt blijven bij juwelier Hes en juwelier Oskam in Rotterdam. In deze twee juwelierszaken is onlangs voor het eerst het zogenaamde Drop-it systeem geïnstalleerd. Dit systeem moet winkeliers in de toekomst gaan beschermen tegen overvallen.

Hoe werkt het Drop-it systeem?

Het drop-it systeem is een rolluiksysteem, dat geïnstalleerd kan worden voor zowel etalages als voor vitrines in de winkel zelf. Wanneer dan een poging tot inbraak wordt gedaan, wordt het systeem meteen automatisch geactiveerd en gaan binnen enkele seconden alle rolluiken omlaag. Daarnaast kan de winkelier ervoor kiezen het systeem aan te sluiten op het alarm en is het mogelijk om de rolluiken handmatig te activeren.

Pilot

De eerste juwelier bij wie het Drop-it systeem geïnstalleerd is, is juwelier Oskam. Eigenaar Dirk Oskam: “Ik heb gekozen voor het Drop-it systeem, omdat het extra beveiliging is voor mijn sieraden en omdat het ook tijd scheelt bij het in- en uitruimen van de kasten. Ik hoef ze niet meer in de kluisjes terug te plaatsen.” In zijn winkel is ook deze video van het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid) en de Federatie Goud en Zilver opgenomen. De Tweede juwelier die voor het Drop-it systeem heeft gekozen is juwelier Hes. In deze winkel werd de ingebruikname van het systeem ingeluid door Patrick van den Brink, directeur van het CCV, en burgemeester Aboutaleb.

- Advertisement -

Minder overvallen

Onlangs deden we nog verslag van een inbraak bij juwelier Goudservice in Den Haag, maar over het algemeen lijkt het aantal overvallen op juweliers in Nederland te dalen. In de eerste helft van dit jaar vonden er zeven overvallen plaats, terwijl dit aantal in de eerste helft van vorig jaar nog twee keer zo groot was. Toch is iedere overval er natuurlijk één te veel. Henk Kruidenier van Juwelier Hes: “We zijn de afgelopen decennia veertien keer overvallen. Los van de financiële schade is het elke keer weer een menselijk drama.”

Online verkopen

Zowel juweliers als particulieren verkopen steeds vaker hun sieraden online. Ook bij het aanbieden van sieraden op internet komen natuurlijk veiligheidsrisico´s kijken. Gelukkig zijn er verschillende betrouwbare verkoopwebsites die u helpen dit risico zoveel mogelijk te reduceren. Zo vindt u op online horlogemarktplaats Chrono24 verschillende tips voor het veilig online verkopen van uw horloge.

- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Drugslab 5e Industriestraat in Vlaardingen ontmanteld

Vlaardingen - Een groot drugslab in een bedrijfspand aan de 5e Industriestraat in Vlaardingen is woensdag door een...

Overvallers slaan op de vlucht na mislukte overval Oudendijk Rotterdam

Rotterdam Dinsdag aan het eind van de middag heeft er een overval plaatsgevonden. De overval werd gepleegd door twee...

Acht jaar celstraf voor doodrijden gezin op tweede kerstdag in Rotterdam

De rechtbank heeft acht jaar celstraf opgelegd aan Suraj A. (30) voor het doodrijden van een gezin in...

Automobilist overleden nadat vrachtwagen achterop file botst op A15 bij Gorinchem

Gorinchem - Maandag 15 april is een automobilist om het leven gekomen bij een ongeval op de A15...