GRIP 2 : Flinke rook bij brand in schip in loods Oostdijk Rotterdam

Date:

Share post:

Rotterdam – De brandweer is sinds vanmorgen bezig om een fikse brand in een schip die in loods staat te blussen. Het schip werd vermoedelijk gerenoveerd of gebouwd in een scheepswerf aan de Oostdijk waarna er brand uit brak. De brandweer is uitgerukt met een speciaal scheepsbrandbestrijdingsteam. Er is opgeschaald naar GRIP 2.

Door de brand komt er flink wat rook vrij. Er wordt onder andere aan de overkant in Krimpen aan den IJssel gemeten of er schadelijke stoffen inzitten die de gezondheid kunnen schaden. Tot nu toe zijn er geen gevaarlijke concentraties gemeten. Wel is de rookkolom steeds groter aan het worden. Bedrijven op het bedrijvencomplex in Krimpen kunnen flink wat last hebben en worden geadviseerd ramen en deuren te sluiten. De rook blijft laag hangen.

De brandweer zal nog een tijdje bezig zijn met het blussen. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. Volg @rijnmondveilig op Twitter voor updates.

Foto : Twitter Politie IJsselmonde

image

Foto : @HVcapelle
image

- Advertisement -
Jeffrey Jacobs
Jeffrey Jacobs
Eigenaar/Oprichter Nieuws op Beeld

Gerelateerd