Bewoners en hond gered door de brandweer bij woningbrand Finsestraat Rotterdam

Date:

Share post:

- Advertisement -

Rotterdam – Vrijdagavond omstreeks 23:09 uur zijn de brandweer en politie uitgerukt voor een melding van een woningbrand aan de Finsestraat te Rotterdam in de kelder van portiekwoningen was brand uitgebroken waardoor er meerdere mensen zaten opgesloten door de rook.

Bij aankomst van de brandweer bleek er ook een woning in de brand te staan. De brand was uitslaand aan de achterzijde van het pand. De brandweer heeft uit de woningen drie volwassen en twee kinderen gered. Een hond die naar het balkon gevlucht was is door de brandweer er van af gehaald en aan de politie beneden overgedragen.

De bewoners zijn door twee ter plaatse gekomen ambulance’s behandeld aan onder andere klachten als rookinhalatie. Uiteindelijk hoefde er niemand mee naar het ziekenhuis. De hond is door de ter plaatse gekomen dierenambulance nagekeken en ook die hoefde niet vervoerd te worden en mocht terug naar zijn baasjes. Het ter plaatse gekomen traumateam kon ook vrij snel weer met vervolg.

Één woning is in ieder geval onbewoonbaar verklaard door de uitslaande brand en een aantal andere bewoners moeten in ieder geval deze nacht elders doorbrengen. Team brandonderzoek is ter plaatse gekomen en die zal een onderzoek naar het ontstaan van de brand uitvoeren.

Salvage
Om de gedupeerden verder te helpen is de Stichting Salvage gekomen. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken. Meer informatie over Stichting Salvage is te vinden op de website www.stichtingsalvage.nl.

Foto’s: Enrico Luijcx

DSC_2066

DSC_2067

DSC_2079

DSC_2081

DSC_2090

DSC_2096

DSC_2100

DSC_2102

DSC_2105

DSC_2108

DSC_2112

DSC_2114

DSC_2115

DSC_2117

- Advertisement -

Gerelateerd