Leidinggevende politie vervolgd voor mishandeling bij Feyenoord – Kuban Krasnodar uit 2013

maandag 2 november 2015 15:57

De officier die het onderzoek leidde naar de gebeurtenissen bij de wedstrijd Feyenoord-Kuban Krasnodar waarbij politiemensen onjuist zouden hebben opgetreden, heeft besloten de leidinggevende van een betrokken politie-eenheid te vervolgen voor de mishandeling van één persoon. De beslissing van de officier van justitie is maandag 2 november bekendgemaakt aan alle betrokkenen.

De politieman is de leidinggevende van een groepje politiemensen dat die dag actief was. Na de wedstrijd Feyenoord- Kuban Krasnodar op 29 augustus 2013 deelden zij met de wapenstok klappen uit aan drie mannen rondom een incident waarbij de zoon van een van de mannen in het gedrang dreigde te komen tussen een paar politiepaarden. Zijn vader wilde naar hem toe en werd hardhandig verwijderd. Volgens de officier van justitie was bij dit incident op dat moment waarschijnlijk sprake van een misverstand. Ook van agenten die een man sloegen die in de buurt van een afzetting kwam, wordt de zaak niet vervolgd.

 

0 reacties

Leidinggevende politie vervolgd voor mishandeling bij Feyenoord – Kuban Krasnodar uit 2013
Schrijver:

 

 

De officier die het onderzoek leidde naar de gebeurtenissen bij de wedstrijd Feyenoord-Kuban Krasnodar waarbij politiemensen onjuist zouden hebben opgetreden, heeft besloten de leidinggevende van een betrokken politie-eenheid te vervolgen voor de mishandeling van één persoon. De beslissing van de officier van justitie is maandag 2 november bekendgemaakt aan alle betrokkenen.

De politieman is de leidinggevende van een groepje politiemensen dat die dag actief was. Na de wedstrijd Feyenoord- Kuban Krasnodar op 29 augustus 2013 deelden zij met de wapenstok klappen uit aan drie mannen rondom een incident waarbij de zoon van een van de mannen in het gedrang dreigde te komen tussen een paar politiepaarden. Zijn vader wilde naar hem toe en werd hardhandig verwijderd. Volgens de officier van justitie was bij dit incident op dat moment waarschijnlijk sprake van een misverstand. Ook van agenten die een man sloegen die in de buurt van een afzetting kwam, wordt de zaak niet vervolgd.

 

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Auto in brand Bredeweg Haastrecht

Haastrecht - Op de Bredeweg in Haastrecht is afgelopen nacht brand ontstaan in een personenauto, de brand is vermoedelijk aangestoken. De brandweer werd in eerste instantie naar een verkeerd adres gestuurd, eenmaal ter plaatse stond de auto al grotendeels in brand. De...

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Auto te water van Oudheusdenweg Zevenhuizen

Zevenhuizen - Een automobilist is zondagmorgen omstreeks half elf te water geraakt met zijn voertuig langs de Ban Oudheusdenweg in Zevenhuizen. Omdat niet duidelijk was of er nog slachtoffers in het voertuig zouden zitten werd de brandweer met onder andere twee...

Share This

Deel dit!

Deel het bericht met al je vrienden!