Leidinggevende politie vervolgd voor mishandeling bij Feyenoord – Kuban Krasnodar uit 2013

Date:

Deel bericht:

De officier die het onderzoek leidde naar de gebeurtenissen bij de wedstrijd Feyenoord-Kuban Krasnodar waarbij politiemensen onjuist zouden hebben opgetreden, heeft besloten de leidinggevende van een betrokken politie-eenheid te vervolgen voor de mishandeling van één persoon. De beslissing van de officier van justitie is maandag 2 november bekendgemaakt aan alle betrokkenen.

De politieman is de leidinggevende van een groepje politiemensen dat die dag actief was. Na de wedstrijd Feyenoord- Kuban Krasnodar op 29 augustus 2013 deelden zij met de wapenstok klappen uit aan drie mannen rondom een incident waarbij de zoon van een van de mannen in het gedrang dreigde te komen tussen een paar politiepaarden. Zijn vader wilde naar hem toe en werd hardhandig verwijderd. Volgens de officier van justitie was bij dit incident op dat moment waarschijnlijk sprake van een misverstand. Ook van agenten die een man sloegen die in de buurt van een afzetting kwam, wordt de zaak niet vervolgd.
- Advertisement -
spot_img

Gerelateerd

Waarschuwingsschot gelost tijdens demonstratie tegen wapenbeurs NEDS 2023 Rotterdam Ahoy

Rotterdam - De politie heeft tijdens een demonstratie tegen de wapenbeurs NEDS 2023 in Rotterdam Ahoy een waarschuwingsschot...

Drugslab in oude studentenkamer Aristotelesstraat Rotterdam

Rotterdam - Een zoemend geluid en een anonieme tip deden samen vermoeden dat er in een studentenpand aan...

Drie gewonden na steekpartij Oldegaarde Rotterdam

Rotterdam - Bij een steekpartij in een woning aan de Oldegaarde in Rotterdam zijn zondagmorgen rond 07.00 uur...

Man zwaargewond na schietpartij tijdens “i Love Urban” in Ahoy Rotterdam

Rotterdam - Een man is tijdens het I Love Urban feest in Rotterdam-Ahoy zwaargewond geraakt na een vermoedelijk...